De ce nu trebuie să pui husă telefonului mobil. Explicaţia specialiştilor

Stan Filon 02.05.2022, 13:17
De ce nu trebuie să pui husă telefonului mobil. Explicaţia specialiştilor

Husa telefonului este foarte utilă, deoarece se pot întâmpla accidente de tot felul care să ne strice telefoanele. O căzătură pe scări a telefonului, de exemplu, ne poate aduce pagube materiale însemnate, mai ales că aparatele noastre sunt din ce în ce mai scumpe. Unii experți trag însă un semnal de alarmă și spun de ce nu ar trebui să folosim huse pentru telefoanele noastre.

Iată de ce nu trebuie să pui husă telefonului mobil

Așadar, foarte mulți români își pun telefoanele în husă, pentru a le proteja de diferite accidente. Aceste huse sunt foarte utile atunci când mai sunt manipulate și de copiii noștri, deși nu este recomandat deloc de medicul pediatru. Micuții le mai pot scăpa din mână, iar husele atenuează din impact, astfel încât aparatul să nu sufere daune importante.

Ei bine, specialiștii de la How To Geek nu recomandă să folosim husele de telefon, deoarece acestea ar putea face mai mult rău, decât bine, mai ales că acum putem beneficia de garanții extinse ale telefoanelor, care acoperă inclusiv accidentele. Este adevărat că trebuie să plătim mai mulți bani pentru această asigurare, însă specialiștii spun că merită fiecare ban.

De ce nu ar trebui sa pui husa telefonului mobil
De ce nu ar trebui sa pui husa telefonului mobil

Ce spun specialiștii

În aceste condiții, How To Geek recomandă să nu mai îmbrăcăm telefoanele în huse, deoarece acestea acoperă în primul rând design-ul telefonului pentru care inginerii care au construit aparatele respective au muncit atât de mult. Nu se mai văd culorile telefoanelor și logo-ul. Pe lângă aspectul fizic, odată ce punem husă telefonului, acesta devine și mai greu și mai mare și mai dificil de păstrat în buzunar.

Sunt însă și aspecte tehnice pentru care ar trebui să renunțăm la huse, mai ales dacă beneficiem de asigurare extinsă, cum ar fi AppleCare+, Preferred Care, din partea Google, și serviciul Samsung Care +. În primul rând, se pare că semnalul telefonului ar avea puțin de suferit. Husa ar bloca puțin din semnal, iar convorbirile noastre ar putea să fie întrerupte, mai ales dacă nu ne aflăm într-un oraș unde sunt foarte multe antene.

Bateria se încinge mai repede

În al doilea rând, telefonul nostru cu husă ar putea avea o speranță de viață mai scăzută decât un telefon pe care proprietarul îl folosește fără husă, deoarece cel cu husă se încălzește mai repede. Bateria se poate încinge mai repede și astfel sfârșitul ar putea veni mai devreme decât ar trebui.

Un alt aspect important este faptul că husa telefoanelor ne poate împiedica în multe cazuri să accesăm așa cum trebuie butoanele laterale sau în cazul telefoanelor cu amprentă nu ne putem bucura la maximum de această facilitate, după cum mai spun specialiștii. Așadar, puteți renunța la husele de telefon, însă trebuie să vedeți exact ce fel de asigurare aveți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...