Cum se încarcă corect telefonul mobil. Ai procedat greşit până acum

Stan Filon 14.06.2021, 20:52
Cum se încarcă corect telefonul mobil. Ai procedat greşit până acum

Cu toții credem că știm cum se încarcă telefoanele mobile, însă nu este chiar așa. Sunt anumite reguli pe care trebuie să le urmăm, dacă vrem să ne bucurăm cât mai mult de telefoanele noastre. Sunt greșeli grave pe care le facem cu toții, fără să știm că acestea scurtează mult viața bateriei. Mai jos găsiți sfaturi care vă arată exact cum trebuie încărcat telefonul mobil.

Iată cum se încarcă corect telefonul mobil. Încărcări de scurtă durată, sănătate pentru baterie

Telefoanele mobile s-au schimbat semnificativ în ultimii ani, așa că sfatul care spunea că trebuie să-l descărcăm de tot, apoi să-l încărcăm 100% nu mai este deloc de actualitate. Trebuie să știm exact cum se încarcă corect telefonul mobil. Când conectăm telefonul la încărcător, un curent constant intră în baterie până când aceasta ajunge undeva la 70%. Din acest punct, încărcătorul adaptează voltajul la nivelul energiei deja prezente în baterie, așa că energia electrică administrată bateriei slăbește în intensitate. Specialiștii recomandă mai multe încărcări scurte decât încărcări până la 100%. Studiile arată că bateria se degradează cu 70%-100% în doar 300 de încărcări.

Încărcarea telefonului cu husa pe aparat

Husă este foarte bună pentru telefon, deoarece îl protejează la un eventual impact cu solul, dar cam atât. Este recomandat ca în momentul încărcării să scoate husa, deoarece aceasta face ca bateria telefonului să se supraîncălzească, fapt care duce la deteriorarea bateriei.

Cum se incarca corect telefonul mobil
Cum se incarca corect telefonul mobil

Atenție la temperatura la care se face încărcarea

Dacă telefoanele au un interval de temperatură în care funcționează normal, așa se întâmplă și la încărcare. Aceasta trebuie făcută tot în acest interval de temperatură, deoarece temperaturile prea ridicate sau prea scăzute pot provoca probleme pentru baterie și pot afecta performanțele acesteia.

Încărcarea peste noapte

Mulți aleg să-și încarce telefonul peste noaapte, însă noaptea este destul de lungă pentru un telefon, așa că bateria se încarcă în 90 până la trei ore. Noi dormim însă între cinci și opt ore, așa că telefonul va primi curent n exces timp de mai multe ore. Ne bucurăm dimineața, când bateria indică 100%, însă pe termen lung acest lucru nu face altceva decât să scurteze viața bateriei. În plus, au fost cazuri când bateriile s-au supraîncălzit și chiar au explodat, așadar un alt motiv pentru a nu lăsa telefonul în priză, nesupravegheat, peste noapte.

Are aceeași mufă? Merge!

mulți cred că dacă mufa de la încărcător se potrivește cu cea de teefon, putem încărca cu orice încărcător. Nimic mai greșit, deoarece și acest lucru poate dăuna grav bateriei. Chiar dacă folosesc aceeași mufă, încărcătoarele au specificații diferite, așa că trebuie ținut cont de specificațiile producătorului, atunci când încărcăm cu un alt încărcător.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...