Catalanii de la FC Barcelona au dat calculatorul peste cap. Câte miliarde de euro valorează clauzele de reziliere ale jucătorilor din echipa lui Xavi

Sorin Barbu 27.04.2022, 17:15
Catalanii de la FC Barcelona au dat calculatorul peste cap. Câte miliarde de euro valorează clauzele de reziliere ale jucătorilor din echipa lui Xavi

FC Barcelona a anunțat că a ajuns la un acord cu Ronald Araujo pentru un nou contract pe patru ani cu o clauză de reziliere de un miliard de euro. Jucătorul din Uruguay este al patrulea jucător din lot care este pus la „adăpost” cu o sumă atât de mare. Jurnaliștii de la „Mundo Deportivo” a aflat cine sunt ceilalți trei, iar după aceea au publicat care sunt clauzele de reziliere ale tuturor fotbaliștilor din lot.

Ronald Araujo, clauza de reziliere de un miliard de euro

Cluburile de fotbal mari din Europa sunt locul ideal unde poți să amețești dacă te prinzi în dansul nebun al miliardelor de euro. O dovadă în acest sens este FC Barcelona, o echipă care are în lot jucători care valorează sute de milioane de euro și chiar miliarde.

Catalanii i-au prelungit de puțin timp contractul lui Ronald Araujo, un jucător din Uruguay care s-a format la club. Fundașul dorit de Manchester City va rămâne la FC Barcelona până în anul 2026.

„FC Barcelona și jucătorul Ronald Araujo au ajuns la un acord pentru reînnoirea contractului până la 30 iunie 2026. Clauza de reziliere este stabilită la 1 miliard de euro. Actele vor fi semnate de către Joan Laporta și jucătorul Ronald Araujo”, a transmis Barcelona, pe site-ul oficial. Așa s-a aflat că jucătorul de 23 de ani are o clauză de reziliere de un miliard de euro.

Vestea i-a pus pe gânduri pe jurnaliștii de la Mundo Deportivo, care au investigat subiectul și au mai găsit încă trei jucători care au o clauză atât de mare: Ansu Fati, Pedri (ambii 19 ani) și Ferran Torres (21 de ani).

Următorul pas a fost ușor. Au aflat că în lot sunt 12 jucători cu clauze de jumătate de miliard de duro, iar apoi nu s-au mai complicat și au aflat cât valorează toate clauzele de reziliere: 13,6 miliarde de euro.

Portari:
Marc-Andre ter Stegen – 500 de milioane de euro
Arnau Tenas – 100 de milioane de euro
Neto – 200 de milioane de euro
Inaki Pena – 60 de milioane de euro

Fundași:
Oscar Mingueza – 100 de milioane de euro
Ronald Araujo – un miliard de euro
Samuel Umtiti – 500 de milioane de euro
Gerard Pique – 500 de milioane de euro
Eric Garcia – 500 de milioane de euro
Clement Lenglet – 300 de milioane de euro
Dani Alves – 100 de milioane de euro
Sergino Dest – 400 de milioane de euro
Sergi Roberto – 500 de milioane de euro
Jordi Alba – 500 de milioane de euro
Alex Balde – 500 de milioane de euro
Moussa Wague – 100 de milioane de euro

Mijlocași:
Sergio Busquets – 500 de milioane de euro
Nico – 500 de milioane de euro
Miralem Pjanic – 400 de milioane de euro
Frenkie de Jong – 500 de milioane de euro
Gavi – 50 de milioane de euro
Alex Collado – 100 de milioane de euro
Pedri – un miliard de euro
Coutinho – 400 de milioane de euro
Riqui Puig – 100 de milioane de euro

Atacanți:
Ousmane Dembele – 400 de milioane de euro
Ez Abde – 200 de milioane de euro
Francisco Trincao – 500 de milioane de euro
Ansu Fati – un miliard de euro
Ferran Torres – un miliard de euro
Ferran Jutgla – 50 de milioane de euro
Pierre-Emerick Aubameyang – 100 de milioane de euro
Memphis Depay – 500 de milioane de euro
Martin Braithwaite – 300 de milioane de euro

Rămâne de văzut ce clauze de reziliere vor avea Lionel Messi și Neymar dacă vor semna cu FC Barcelona. Argentinianul nu este deloc fericit la PSG și este decis să plece în această vară, în vreme ce starul brazilian a fost scos la vânzare pentru „doar” 90 de milioane de euro în condițiile în care a costat 222 de milioane de euro.

SURSA FOTO: Twitter

Urmăriți Impact.ro și pe