Roman Abramovich, personaj-cheie în negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina. Ordinul a fost aprobat personal de Vladimir Putin

Sorin Barbu 25.03.2022, 15:53

Roman Abramovich este tot mai implicat în negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia. Financial Times scrie că patronul lui Chelsea s-a întâlnit cu o persoană foarte importantă și influentă din anturajul lui Volodimir Zelesnki. Totul s-a făcut cu aprobarea personală a președintelui Vladimir Putin.

Roman Abramovich, implicat în negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia, cu aprobarea lui Vladimir Putin

Au trecut 30 de zile de când Rusia a atacat Ucraina, iar negocierile dintre cele două părți nu au adus progrese importante în procesul de pace. Foarte rar s-au stabilit perioade în care focul a fost oprit, pentru ca civilii să se poată retrage din zonele de conflict. Doar că și aceste înțelegeri au fost încălcate, rușii și ucrainenii acuzându-se reciproc de eșecul acestor operațiuni umanitare.

Un rol tot mai important în negocierile de pace îl are patronul lui Chelsea, Roman Abramovich, cel căruia i se spune „oligarhul lui Putin”. La început a părut doar un zvon, mai ales că omul de afaceri rus, care conduce un imperiu de șapte miliarde de euro, a fost supus unor sancțiuni drastice și a fost nevoit să plece din Israel cu o cursă de linie, pentru că avionul personal i-a fost confiscat.

Încet-încet, au început să apară și informațiile care au început să vorbească tot mai mult de cât de important este celebrul oligarh. Acum câteva zile, The Wall Street Journal a scris că Roman Abramovich este un personaj important în discuțiile dintre Rusia și Ucraina. În aceste condiții a circulat informația că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-ar fi solicitat omologului din Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, „să-l uite” pe Abramovich când vine vorba de sancțiuni.

Vestea nu a fost confirmată, dar s-a aflat că brusc, în Anglia, clubului Chelsea i-au fost „îndulcite” câteva dintre restricții, iar în conturile grupării londoneze ar fi intrat câteva milioane de euro bune pentru continuarea activității.

O confirmare a apărut totuși, de la cel mai înalt nivel. Din partea Rusiei! Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cel care vorbește în fiecare zi despre arme nucleare, a confirmat rolul lui Abramovich în această poveste.

„El a luat parte la negocieri la început. Acum au loc discuții între două echipe de negocieri, cea rusă şi cea ucraineană”, a declarat Peskov.

Dupa Marea Britanie si SUA, o noua tara il sanctioneaza pe Roman Abramovici. Alti 32 de miliardari rusi vor pati la fel

Financial Times a scris că implicarea lui Roman Abramovich a fost aprobată personal de președintele rus Vladimir Putin, cel care pe 24 februarie a dat ordin trupelor sale să atace Ucraina.

Potrivit jurnaliștilor de la Financial Times, Abramovich s-a întâlnit de curând cu un personaj important din biroul lui președintelui Ucrainei și ar fi încercat să găsească puncte comune privind un acord care să oprească războiul.

Urmăriți Impact.ro și pe