Situație dramatică la Chelsea, după sancțiunile dictate de Marea Britanie împotriva oligarhului Roman Abramovici. „Jucătorii sunt îngrijorați și speriați”

Sorin Barbu 12.03.2022, 13:26
Situație dramatică la Chelsea, după sancțiunile dictate de Marea Britanie împotriva oligarhului Roman Abramovici. „Jucătorii sunt îngrijorați și speriați”

Chelsea trece prin vremuri tulburi. Roman Abramovici se află pe lista oligarhilor lui Vladimir Putin și a fost sancționat de guvernul din Marea Britanie, iar gruparea londoneză are de suferit serios din această cauză. Antrenorul Thomas Tuchel a recunoscut că jucătorii și oamenii din staff sunt speriați și se gândesc să plece.

Thomas Tuchel a recunoscut că mai mulți fotbaliști vor să plece de la Chelsea

Chelsea a primit o lovitură foarte dură din pricina sancțiunilor la care a fost supus Roman Abramovici, omul de afaceri rus considerat unul dintre apropiații lui Vladimir Putin. Clubul nu are voie să cumpere sau să vândă jucători, nu poate oferi noi contracte și nu poate vinde bilete, iar o deplasare nu trebuie să coste mai mult de 20.000 de lire.

Roman Abramovich se retrage de la Chelsea. Rusul, „interzis” în Marea Britanie din cauza războiului din Ucraina
Roman Abramovich se retrage de la Chelsea. Rusul, „interzis” în Marea Britanie din cauza războiului din Ucraina

Omul de afaceri din Rusia a cedat clubul administratorilor săi și încearcă să-l vândă. Doar că această operațiune este foarte complicată. Abramovici nu poate intra în Marea Britanie și are conturile blocate, așa că nu este foarte clar cum va reuși să cedeze gruparea londoneză. „The Guardian” scrie că destinaţia oricăror fonduri generate din vânzare ar urma să fie stabilită de guvern.

Antrenorul formației aflate pe locul trei în Premier League a recunoscut că situația este tensionată și că mulți fotbaliști se gândesc să plece.

„Unii jucători simt incertitudine, alții vor fi cam speriați, alții vor fi îngrijorați. Este normal. Și nu numai jucătorii. Avem o mulțime de oameni în staff, în club, care pot să fie și ei, de asemenea, îngrijorați, speriați și nesiguri.

E foarte important să ne păstrăm încrederea și speranța la centrul de antrenament. Noi ne bazăm pe noi înșine și, în cele din urmă, noi suntem cei care ne ocupăm de partea sportivă. Nu noi am provocat această situație, nu noi suntem cei care putem să o rezolvăm”, a spus antrenorul Thomas Tuchel.

Jurnaliștii de la Sky Sports scriu că până și cardurile de credit ale clubului Chelsea au fost suspendate temporar de Barclays. Angajații clubului care au carduri corporative la această entitate bancară nu le pot folosi.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe