Roman Abramovich, „hăituit” și în Turcia. Ce s-a întâmplat în momentul în care iahtul oligarhului rus a încercat să acosteze în portul Bodrum

Sorin Barbu 22.03.2022, 14:08
Roman Abramovich, „hăituit” și în Turcia. Ce s-a întâmplat în momentul în care iahtul oligarhului rus a încercat să acosteze în portul Bodrum

Roman Abramovich are probleme serioase după ce SUA și UE l-au trecut pe „lista oligarhilor lui Putin” și l-au supus unor sancțiuni severe. Omul de afaceri se află în Turcia și a dat ordin ca iahtul său să acosteze la Bodrum. Ambarcațiunea de lux de cinci sute de milioane de euro a fost foarte aproape să nu ajungă în port, din cauza unui protest al unor sportivi din Ucraina.

Iahtul lui Roman Abramovich, „blocat” în apele teritoriale ale Turciei

Am intrat în ziua cu numărul 27 de când trupele ruse au atacat Ucraina din ordinul special al președintelui Federației Ruse. SUA și UE au instituit sancțiuni serioase împotriva lui Vladimir Putin și a apropiaților acestuia, în speranța că oamenii cu bani se vor răscula și îl vor înlătura de la putere pe liderul de la Kremlin.

Unul dintre cei care au de suferit din pricina sancțiunilor este și patronul lui Chelsea, Roman Abramovich. Omul de afaceri s-a trezit că i-au fost blocate conturile și i-au fost confiscate multe proprietăți, în special din Marea Britanie. A încercat să se stabilească în Israel, dar autoritățile din acest stat i-au transmis că nu vor să-l ajute să se sustragă sancțiunilor, așa că a plecat în Turcia, cu o cursă de linie.

În acest timp, echipajul de pe iahtul său de cinci sute de milioane de euro, Solaris, încerca să acosteze în Bodrum, venind din portul Tivat din Muntenegru.

Doar că „drumul” i-a fost blocat de o barcă în care se aflau 11 tineri, sportivi la un club de yacht din Odesa. Protestul ucrainenilor a fost filmat și postat pe rețelele sociale,dar nu este clar dacă oligarhul rus se afla la bord. Directorul Clubului de Yacht al Mării Negre, Albert Kabakov, a spus că printre cei care au blocat iahtul lui Abramovich s-au numărat și copii cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, care se află în Turcia la o competiție.

 

Protestul s-a terminat în momentul în care o navă a Pazei de Coaste din Turcia s-a îndreptat spre barca sportivilor și a transmis mesajul că va interveni în forță pentru că este o acțiune ilegală.

Presa locală susține că Roman Abramovich vrea să cumpere Goztepe, formație aflată pe locul 18 în prima ligă din Turcia, după ce autoritățile britanice nu-l mai lasă să controleze Chelsea.

Urmăriți Impact.ro și pe