Aşa îi păcălesc soldaţii ruşi pe ucraineni. Tactica ruşinoasă de război a Rusiei

Stan Filon 13.03.2022, 19:14
Aşa îi păcălesc soldaţii ruşi pe ucraineni. Tactica ruşinoasă de război a Rusiei

Ucraina arată cu degetul spre tacticile nedemne adoptate de militarii ruși! Șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a adus ultimele informații de pe câmpul de luptă și a făcut un bilanț al zilei de sâmbătă, când armata Ucrainei a continuat să se apere în fața invadatorilor ruși, reușind să aducă distrugeri însemnate armatei invadatoare.

Metoda rușinoasă prin care rușii îi păcălesc pe ucraineni

Șeful Statul Major din Ucraina a făcut publice ultimele tactici adoptate de soldații ruși. Aceștia se folosesc de haine militare ale ucrainenilor în atacurile lor, doar pentru a arunca vina asupra trupelor ucrainene pentru dezastrul făcut pe teren ucrainean.

„Inamicul continuă să folosească infrastructura civilă în scopuri militare, să bombardeze civili, să efectueze verificări ilegale și percheziții ale bunurilor personale în rândul rezidenților locali și să se schimbe în haine civile și uniforme ale armatei ucrainene”, arată Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe pagina sa de Facebook.

Metoda rusinoasa prin care rusii ii pacalesc pe ucraineni
Metoda rusinoasa prin care rusii ii pacalesc pe ucraineni

Soldații ruși ar fi început să dezerteze

În plus, oficialul ucrainean a spus că soldații ruși sunt cu moralul la pământ și din ce în ce mai mulți încep să dezeteze pur și simplu. „Starea morală și psihologică a trupelor inamice, care au participat la luptele cu Forțele Armate ucrainene continuă să se deterioreze, crescând numărul cazurilor de dezertare și refuz de a respecta ordinele”, mai spun ucrainenii.

Acesta a mai precizat că soldații ruși răniți pe front sunt tratați în spitalele din belarus, unde este folosită rezerva de sânge destinată poporului  bielorus. De ase

„Conform informațiilor disponibile, pe teritoriul Republicii Belarus din instituțiile medicale din regiunea de sud-est, sunt tratați un număr mare de militari ruși răniți în timpul ostilităților de pe teritoriul Ucrainei. Nu există suficiente rezerve de sânge pentru operații chirurgicale. Rezervele acumulate pentru cetățenii Republicii Belarus sunt utilizate – aproximativ 2/3 din rezervă a fost redirecționată către nevoile personalului militar al Federației Ruse”, mai spun ucrainenii.

Daune serioase aduse armatei ruse

La sfârșitul prezentării, Șeful Statutului Major a precizat faptul că soldații ucraineni au reușit sâmbătă să provoace din nou pagube însemnate armatei ruse, fiind răpuse două elicoptere, dar și patru blindate.

„Forțele Armate ale Ucrainei, în cooperare cu alte componente ale forțelor de apărare, acordă o respingere demnă trupelor inamice. Două elicoptere și patru mașini de luptă au fost distruse în ziua precedentă”, au anunțat Forțele Armate ale Ucrainei, pe Facebook.

Chiar ieri, Ministrul rus al Apărării a declarat că soldații ucraineni sunt cei care țin populația captivă în orașul Mariopol, iar situația civililor devine una disperată. De asemenea s-a mai spus că soldații ucraineni bombardează rețelele de apă și podurile, doar pentru ca populația să nu poate pleca din zonă și astfel să îi folosească pe civili drept scut uman.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...