Soldaţii ruşi ar fi primit ordin să împuşte civili în Ucraina. Interceptările care dovedesc asta: „Să-i terminăm pe toţi”

Ioana Bucur 13.03.2022, 09:38
Soldaţii ruşi ar fi primit ordin să împuşte civili în Ucraina. Interceptările care dovedesc asta: „Să-i terminăm pe toţi”

Se vorbește despre crime de război și ordine înfiorătoare. O instituție importantă din țara vecină anunță că a interceptat convorbiri ce arată clar „adevărata față a așa-numitelor trupe de menținere a păcii”. Soldaţii ruşi ar fi primit ordin să împuşte civili în Ucraina, iar acestea ar fi dovezile planului armatei coordonate de la Kremlin.

Serviciul de Securitate susține că are dovezi că soldații ruşi ar fi primit ordin să împuşte civili în Ucraina

Atacurile armatei ruse continuă. Ziua 18 a războiului din Ucraina a adus noi explozii la periferia orașului Liov, printre ținte numărându-se Centrul Internaţional de Menţinere a Păcii şi Securitate – o bază militară ce include un centru de antrenament pentru militari, în special pentru misiuni de menţinere a păcii – situat în apropiere, potrivit biroului de presă al Guvernului regional, citat de CNN.

Armata rusă ar fi lansat opt rachete în apropiere de oraș, arată datele preliminare. În acest moment, se acționează pentru a se determina dacă există victime.

Sâmbătă, Serviciul de Securitate al țării vecine a anunțat că soldații ruși ar fi primit ordin să împuşte civili în Ucraina. Dovada ar fi interceptarea unor convorbiri telefonice ale militarilor de lângă Harkov.

Anunțul a fost făcut printr-un mesaj postat pe Facebook, SBU precizând că deși armata rusă aduce din ce în ce mai multe forțe în jurul orașului, nu obține rezultatele dorite, iar pierderea suferită este imensă.

„Din 2.000 de luptători ai așa-numitului „LNR” care voiau să asalteze Harkov, acum doar 20-25 au rămas în viață.

Acest lucru îi înfurie pe ocupanți și, astfel, dezvăluie adevărata față a așa-numitelor trupe de menținere a păcii”, se arată în mesajul Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Soldaţii ruşi ar fi primit ordin să împuşte civili în Ucraina. Interceptările care dovedesc asta „Să-i terminăm pe toţi”

„Acum ni s-a dat ordin să-i hărțuim pe toți, pe toți la rând: civili, copii – să-i terminăm pe toți”

Serviciului de Securitate ucrainean prezintă apoi declarațiile unui militar rus:

„Nu suntem destui aici, suntem înconjurați. Acum ni s-a dat ordin să-i hărțuim pe toți, pe toți la rând: civili, copii – să-i terminăm pe toți. Chiar acum, un lunetist a ucis trei persoane în spatele gardului.”

Autoritățile din Ucraina continuă procesul de adunare de dovezi cu privire la crimele de război comise de Rusia pe teritoriul țării: „Invadatorii vor fi responsabili pentru fiecare lovitură, fiecare casă distrusă și fiecare viață. Dacă, desigur, supraviețuiesc”, a mai scris instituția.

Într-un mesaj video publicat în noapte de sâmbătă spre duminică, președintele Volodimir Zelenski a anunţat că a semnat două decrete: unul prin care oferă distincţii celor 106 membri ai Forţelor armate ucrainene pentru curajul arătat, din care 17 post-mortem, şi un decret prin care oferă titlul Erou al Ucrainei cu distincţia Ordinul Stelei Aurii mai multor militari, între care şi o femeie: sergentul Derusova Inna Mikolaivna, post-mortem, medic militar care a avut misiuni în Ohtîrka, regiunea Sumî, salvând mai mult de zece soldaţi şi riscându-şi viaţa. Ea a murit în urma bombardamentelor trupelor ruse, ajutând răniţii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...