EXCLUSIV

Ce poţi găti cu 100 de lei pe săptămână. Leoo Dumitru, bucătarul de la „Vorbește lumea”, despre un meniu special EXCLUSIV

Denisa Macovei 11.02.2022, 20:27

Într-o perioadă în care totul este influențat de criza santitară, prețurile sunt din ce în ce mai mari, mulți români ajung să-și drămăduiască fiecare bănuț, iar cele mai mari economii se fac, din păcate, la mâncare. Pentru a vedea dacă există o soluție pentru a putea trăi cu doar 100 de lei pe săptămână, bani alocați alimentelor de bază, l-am abordat pe această temă pe noul bucătar de la „Vorbește lumea”, Leoo Dumitru.

A descoperit bucătăria alături de bunica lui

Deschis la tot felul de provocări, Leoo Dumitru ne-a mărturisit că un gurmand nu s-ar putea descurca cu această sumă. Conștient însă de faptul că multe familii din România dispun doar de acest buget, acesta propune un meniu ce ar putea fi compus din preponderență din cartofi, alte legume ieftine și doar puțină carne, astfel încât să nu se moară de foame.

„Sunt un tip care caută să aibă tot felul de încercări. Ba chiar am făcut pe YouTube un clip intitulat: mănânc o zi întreagă de 10 lei. Meniul clar nu poate fi extraordinar de diversificat, mai ales că în ultima perioadă prețul alimentelor a crescut, dar sigur putem integra preferații noștri: cartofi, alte legume, poate și puțină proteină și ceva dulce. Suma de 100 de lei este puțin cam limitată, dar sigur ne-am putea descurca”, ne-a povestit Leoo.

Tiktokerul recunoaște că nu ar putea să se descurce cu un buget de 100 de lei, asta nu doar prin prisma faptului că este gurmand și gătește încontinuu, dar și pentru că testează tot felul de rețete, care nu îi ies de fiecare dată. Aventura lui în bucătărie a început alături de bunica lui, iar mama a fost cea care i-a încurajat această pasiune.

„Mereu mi-a plăcut să stau prin bucătărie. Îmi aduc aminte cu drag de Paștele alături de bunica atunci când o ajutam la pus crema în cozonaci, era o adevărată plăcere pentru mine să fac asta, contribuiam la făcut plăcintele cu monede pentru Revelion. Aventura a continuat ani mai târziu, când petreceam destul de mult timp singur și cumva am fost nevoit să îmi gătesc pentru că mă săturasem de ouă și cartofi prăjiți.

Mă bucur că m-am născut în era tehnologiei și puteam încă de pe atunci să caut inspirație în materie de preparate, pe care le încercam. Nu ieșeau de fiecare dată, uneori deloc”, ne-a mi pus tânărul bucătar, completând că atunci când inventa o rețetă își „obliga” familia să deguste din preparatele lui până când ajungea la o formă finală dorită. „Mama îmi cumpăra reviste la care primeam tot felul de ustensile: spatule, forme de brioșe. Țin minte că trei săptămâni familia mea a mânct brioșe pe bandă rulantă, trebuia să îmi perfecționez rețeta cumva”.

Ce poti gati cu 100 de lei pe saptamana. Leoo Dumitru, bucatarul de la Vorbeste lumea, despre un meniu special
Leoo Dumitru

„După ce mă ridic de la masă deja mă gândesc la ce voi mânca la următoarea”

Tânărul s-a făcut remarcat făță de alți tiktokeri care postează ce gătesc sau ce mănâncă, datorită rețetelor simplu de făcut și nu foarte costisitoare.

„Vorbind de activitatea mea în online în ceea ce privește gătitul, totul a venit foarte natural. E simplu: iubesc să mănânc! După ce mă ridic de la masă deja mă gândesc la ce voi mânca la următoarea masă pentru că ador activitatea asta. Și practic, atât de pasionat de tot ce ține de mâncare, învoluntar am început să le arăt oamenilor ce mai gătesc, cum, iar răspunsul lor la asta a fost pozitiv.

Am început să postez rețete care au generat sute de mii de vizualizări, iar asta mi-a dovedit că pot să postez cu și mai mult drag: îmbinând pasiunea mâncării cu pasiunea creării de conținut”, ne-a mai declarat Leoo Dumitru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Denisa Macovei
Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism de la Universitatea Ovidius, Constanța. Am debutat în presa scrisă la Constanța, în 2007, la publicația „Jurnal de Constanța”, apoi la...