Reţetă de chec pufos. Ingredientul care schimbă tot

Ioana Bucur 11.02.2022, 18:31
Reţetă de chec pufos. Ingredientul care schimbă tot

O rețetă de chec pufos pe care oricine o poate prepara, chiar și cei care au mai puțină experiență în bucătărie și care ezită mereu când sunt puși în situația de a găti un desert. Este ideal în orice moment al zilei – mic dejun, prânz, cină, gustare – și în orice perioadă a anului, putând fi personalizat în funcție de preferințele fiecăruia. Află care este ingredientul care schimbă tot ce știai despre clasicul chec.

Reţetă de chec pufos

Ce ne-ar putea impresiona la o rețetă de chec pufos? Multe! Este unul dintre preparatele preferate ale românilor, nelipsit de pe mesele pregătite de mamele și bunicile noastre și savurat din plin de toată familia, de la mic la mare.

Însă varianta clasică nu este singurul mod de a-l prepara, iar combinațiile nu sunt deloc puține. Dacă vrei să mergi la sigur, fără emoții și șanse mari de a da greș, trebuie să înveți care este ingredientul secret ce îi va oferi nu doar o textură fantastică, ci și o aromă senzațională.

Vorbim despre un chec cu lămâie, un deser lejer, fresh, lângă care merge de minune un pahar de limonadă făcută în casă sau un ceai rece. Gustul și textura pufoasă îi vor încânta pe toți cei care îl încearcă.

Ingrediente:

  • cinci ouă;
  • 150 grame de făină;
  • 120 grame de zahăr pudră;
  • două linguri de cacao;
  • coaja de la o lamâie și sucul de la o jumătate de lămâie;
  • miezul de la o păstaie de vanilie;
  • o lingură de ulei de cocos sau puțin unt;
  • două linguri de apă;
  • puțină sare.

Reteta de chec pufos. Ingredientul care schimba tot

Reţetă de chec pufos – Mod de preparare

Primul pas în această rețetă de chec pufos este separarea ouălor. Se adaugă un vârf de cuțit de sare și zahărul pudră în albușuri și se bate bine. Separat, se freacă cele cinci gălbenușuri cu ulei și apă, iar amestecul se pune peste spuma de albușuri, amestecând până se obține o compoziție omogenă.

Se adaugă făina în ploaie amestecând usor, de sus în jos, folosind o paletă de silicon sau o lingură de lemn. Atenție, mișcările trebuie să fie lente, având grijă să nu scoatem aerul din aluat, astfel încât obținem un chec pufos. Gradual, se pun și celelalte ingrediente, mai puțin cele două linguri de cacao. Textura pufoasă va fi dată și sucul de lămâie, care va oferi și o aromă senzațională preparatului. Cele două linguri de cacao se amestecă cu o treime din compoziție.

Se unge o tavă suficient de mare cu ulei de cocos sau cu unt, se toarnă compoziția în ea și se pune în cuptorul preîncălzit pentru 20 sau 25 de minute, la temperatură medie – se toarnă mai întâi compoziția simplă, apoi cea în care am adăugat lingurile de cacao. După ce se scoate tava din cuptor, checul trebuie lăsat să se răcească puțin înainte de a fi scos din tavă. Poate fi servit așa cum este sau pudrat cu zahăr pudră.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...