EXCLUSIV

Cine este Leoo Dumitru, noul bucătar de la „Vorbește Lumea”. Tânărul face senzaţie pe Tik Tok EXCLUSIV

Denisa Macovei 08.02.2022, 18:28

Cu o comunitate impresionantă pe TikTok, Leoo Dumitru demonstrează, la cei 21 de ani, că un conținut de calitate pe rețelele de socializare îți poate aduce propria rubrică în cadrul unei emisiuni de televiziune. Student la Drept și Agronomie, tânărul a devenit viral prin prisma rețetelor sale de paste pe care le-a expus în mediul online. Acum nu doar că vrea să schimbe percepția că doar femeile trebuie să stea la cratiță, dar vrea să arate că oricine poate găti, atât timp cât urmează niște pași.

Iată cine este Leoo Dumitru, noul bucătar de la „Vorbește Lumea”

De curând, bucătarul Leoo Dumitru și-a văzut visul cu ochii, iar în momentul de față nu doar urmăritorii lui de pe rețelele de socializare se bucură de rețete simple de paste sau de prăjituri, ci și telespectatorii emisiunii „Vorbește Lumea”.

„Echipa mea din Squad Influencers se ocupă permanent de aparițiile mele în media. Așa a venit și o primă apariție la emisiunea „Vorbește lumea” , iar imediat după ea, în urma câtorva discuții, s-a decis ca în fiecare luni să fiu alături de Adela și băieți în emisiune, lucru care mi-a umplut inima de bucurie. Este o mare realizare pentru cineva din online, mai ales de pe Tiktok, care a apărut recent în peisaj, să facă un asemenea pas într-o televiziune cu renume. Mă bucur că toată munca depusă de noi dă roade și că ne putem mândri cu asemenea proiecte frumoase”, ne-a declarat tânărul.

Iata cine este Leoo Dumitru, noul bucatar de la „Vorbeste Lumea”
Iata cine este Leoo Dumitru, noul bucatar de la „Vorbeste Lumea”

„Am peste 2000 de clipuri postate”

Singura grijă a tiktokerului este că acest proiect a venit tocmai în cea mai aglomerată perioadă, căci, pe lângă pasiunea pentru gătit, Leoo urmează și cursurile facultăților de Drept și Agronomie.

„Am început această colaborare fix în cea mai aglomerată perioadă a anului și anume: sesiunea. Mi-am dovedit până acum că știu să îmi gestionez foarte bine timpul și dacă până acum nu m-a oprit nimic din a ajunge la aproape 700.000 urmăritori pe Tiktok, iar în paralel să am și rezultate bune la facultăți,  sunt sigur că nu mă va împiedica nimic să am rezultate și în noile condiții. Este o perioadă prosperă din viața mea, pe un plan ascendent, de care încerc să profit la maximum și să nu mă dau în lături de la nimic. Îmi place să cred că această viață în care am ceva de făcut constant mă ține practic în priză, nu mă lasă să mă plictisesc o secundă și mă face să cred că trăiesc cu adevărat”, ne-a mai povestit Leoo.

În România sunt zeci de mii de tineri care postează zilnic pe aceste platforme, însă nu mulți dintre ei ajung să fie cunoscuți și apreciați în totalitate pentru ceea ce fac. Leoo ne-a mărturisit că a reușit să se diferențieze de unii dintre colegii lui prin simplul fapt că a fost mereu sincer cu comunitatea lui, că nu a „pozat” într-un mare bucătar, că nu a dat sfaturi, ci doar a împărtășit din cunoștințele lui. În plus, și-a făcut timp să creeze conținut zilnic, pentru a-și ține audiența aproape.

„Gătesc simplu, cu ce ai prin casă”

„Cred că factorul care mă diferențiază de ceilalți este simplu: experiența. Sunt prezent pe Tiktok de peste 2 ani și le-am încercat pe toate: sketch-uri, glume, prank-uri, daily vloguri, am peste 2000 de clipuri postate. Această muncă continuă de a vedea ce mi se potrivește, de a proba ce vor oamenii să vadă, să audă, cum mă prezint în fața lor, atât eu, cât și conținutul meu, toate acestea fac diferența între mine și ceilalți. Nu spun că modul în care eu postez este cel mai bun, însă dacă am ajuns în punctul ăsta, clar e foarte bun pentru mine.

Am clădit în acești doi ani o conexiune aparte cu urmăritorii mei: m-am auzit cu ei la telefon, am făcut un concurs de făcut paste doar pentru ei, am avut o serie în care am gătit ce îmi spuneau ei să gătesc, am fost sincer, am prezentat failuri. Mă apropie foarte mult de ei faptul că gătesc simplu, cu ce ai prin casă sau la magazinul din colț, nu abordez fine diningul, nu sunt bucătar. Sunt doar un pasionat de gătit și exprim asta prin pori, deseori îmi comentează oamenii: „ cu câtă pofta muști….. mi-a plouat în gură”. Se vede pe mine că sunt pasionat și nu fac nimic pentru faimă sau bani, e strict o pasiune și oamenii au obervat asta”, a mai completat tânărul.

„O să îndrăznesc să concurez la MasterChef”

Avea doar 11 ani când a urmărit prima dată emisiunea „MasterChef” și de atunci visează să ajungă unul dintre concurenți. Chiar dacă în tot acest timp a gătit în continuu, a urmărit show-ul cu toate sezoanele lui, Leoo recunoaște că nu se simte pregătit să dea piept acestei competiții.

„Cred că aventura mea în bucătărie are la bază și emisiunea MasterChef. Mă uitam la fiecare episod, habar n-aveam  ce se întâmplă acolo: ce este saint jaques, foie gras sau ce sunt trufele… Dar mă motiva să aflu mai multe lucruri din bucătărie, să caut cum se prepară un sos olandez, tehnici de tăiat sau altele. Momentan vreau să iau lucrurile pas cu pas, nu mă grăbesc. Concursul MasterChef este un concurs greu, iar eu mai am multe lucruri de învățat. Cu siguranță în viitor voi încerca și această experiență, visez la asta de mic! Ne mai pregătim, mai învățăm rețete, tehnici de gătit, iar atunci când o să mă simt suficient de pregătit, o să îndrăznesc să concurez, și cine știe, poate să și câștig!”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Denisa Macovei
Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism de la Universitatea Ovidius, Constanța. Am debutat în presa scrisă la Constanța, în 2007, la publicația „Jurnal de Constanța”, apoi la...