EXCLUSIV

Mărturia dramatică a Nicoletei Voicu. ”Îmbrățișam televizorul când vedeam o asistentă medicală, credeam că e mama”. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 24.12.2021, 15:54

În prag de Sărbători, solista de muzică populară Nicoleta Voicu și-a amintit cu nostalgie de Crăciunul îmbelșugat din căsuța de la țară, a părinților adoptivi, unde și-a petrecut copilăria și în care mirosea atât de îmbietor a cozonac și a scorțișoară.

”În casa părinților adoptivi m-am simțit ca o mică prințesă”

Artista de muzică populară Nicoleta Voicu le este recunoscătoare părinților adoptivi care au înfiat-o de la orfelinatul din Galați, în preajma Crăciunului, pe când era doar o mogâldeață.

În căsuța de la țară, Nicoletei nu i-a lipsit nimic, fiind înconjurată de oameni buni: ”Toți mă iubeau, părinți, vecini, eram o răsfățată, aveam hăinuțe frumoase, mă simțeam ca o mică prințesă. Iar de Crăciun primeam daruri, ca orice copil, hăinuțe și jucării.

Mirosea, atât de frumos, a cozonac și a scorțișoară, eram ca într-o căsuță de poveste”, ne-a povestit Nicoleta, în exclusivitate pentru impact.ro

Nicoleta Voicu 1
Nicoleta Voicu 1

Nicoleta Voicu: ”Când vedeam o asistentă medicală pe micul ecran îmbrățișam televizorul, credeam că e mama!”

Nicoleta Voicu era foarte mică atunci când a fost înfiată, așa că n-a rămas cu prea multe amintiri de la orfelinatul din Galați, unde ajunsese după ce a fost abandonată de mama biologică.

Le va purta însă toată viața în suflet pe asistentele medicale, care au avut grijă de ea și care i-au dăruit un strop de dragoste: ” Când vedeam o asistentă medicală, pe micul ecran, îmbrățișam televizorul, credeam că e mama.

Pentru că la orfelinat cele care aveau grijă de noi purtau halate albe!”, ne-a mai mărturisit Nicoleta Voicu, în exclusivitate pentru impact.ro

”Asistentele medicale m-au băgat în albastru de metil, ca să mă dezinfecteze”

Mama adoptivă i-a dezvăluit amănunte din ziua în care a adus-o acasă, de la orfelinatul din Galați: ”Înainte de a mă lua părinții adoptivi acasă, asistentele m-au băgat în albastru de metil, ca să mă dezinfecteze.

Mama adoptivă nu mi-a păstrat lucrurile din orfelinat, au plecat la magazin ca să-mi cumpere alte hăinuțe, noi, colorate. Până au revenit, asistentele m-au băgat în albastru de metil, ca să mă dezinfecteze.

Apoi, părinții adoptivi m-au dus în căsuța lor, situată într-un sat din Buzău”, ne mai povestea Nicoleta Voicu, în alt interviu pentru impact.ro

”Mi s-a spus că mama a sărit pe geamul maternității din Galați, după ce m-a născut!”

Nicoleta s-a gândit adesea cine sunt părinții ei biologici, dar și de ce a fost părăsită după naștere: ”Nu am vrut să merg pe urmele lor, pentru că nu vreau să îi mâhnesc pe părinții mei adoptivi.

Sunt și eu mamă, am văzut ce înseamnă responsabilitatea, am și eu un fiu. Totuși, e foarte trist să nu știi nimic despre părinții tăi. Mă tot gândesc cine sunt, dar mai vine uitarea și atenuează aceste gânduri dureroase. E greu să trăiești cu necunoscuta asta în suflet.

Mi s-a spus că mama a sărit pe geamul maternității din Galați, după ce m-a născut, și că ar fi dispărut. Nici asta nu știu dacă e adevărat. Poate că a fost o femeie tânără, căreia i-a fost frică să spună că are un copil, poate că se temea de părinți, poate că era săracă…Nimeni nu știe ce a fost în sufletul acelei femei, în acele momente.

Nu știu nici cine mi-a pus numele Nicoleta, dacă vreo asistentă sau chiar mama biologică. Poate citesc aceste rânduri, poate-și amintesc de mine!”, ne mai declara Nicoleta, pentru impact.ro

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...