Varianta Omicron, găsită și în Spania la o persoană vaccinată care nu a călătorit în țările cu risc

Stan Filon 02.12.2021, 19:33
Varianta Omicron, găsită și în Spania la o persoană vaccinată care nu a călătorit în țările cu risc

Varianta Omicron se răspândește liber în Europa! Încă un caz a fost depistat în Spania. Culmea, femeia care a contractat temuta variantă de coronavirus este vaccinată cu schema completă și nu a călătorit în niciuna dintre țările cu risc din Africa, dar nici în contact nu a intrat cu vreo persoană care a vizitat aceste țări.

Un nou caz de infectare cu Omicron a fost descoperit în Spania

Un nou caz de infectare cu Omicron în Spania! Autoritățile au confirmat acum că se confruntă cu un nou caz de infectare cu noua tulpină. Pacienta este o femeie care este vaccinată cu ambele doze, nu a călătorit în Africa și nici nu a intrat în contact cu vreo persoană care  a călătorit recent în afara țării. În plus, alte două cazuri de infectare cu coronavirus sunt în curs de investigare, fiind suspectată din nou tulpina apărută în Africa de Sud.

De fapt, acest ultim caz confirmat este al 4-lea depistat în Spania, dar este primul care le arată cercetătorilor că virusul circulă deja liber în țară. Toți pacienții confirmați cu varianta Omicron din Spania se simt bine și prezintă simptome ușoare ale bolii. Aceștia sunt izolați la domiciliu, dar sunt ținuți sub observașie de autoritățile sanitare.

Un nou caz de infectare cu Omicron a fost descoperit in Spania
Un nou caz de infectare cu Omicron a fost descoperit in Spania

Femeia nu a călătorit în Africa și nu a intrat în contact cu persoane întoarse din țări cu risc

Mai mult, miercuri, regiunea de nord-est a Cataloniei a declarat că a detectat potențiale urme ale variantei Omicron în probe luate din canalizare la sfârșitul lunii noiembrie!

Între timp, și în România au apărut primele suspiciuni de boală, varianta Omicron. Este vorba despre o femeie care s-a întors recent din Africa de Sud și are schema de vaccinare completă. La sosirea pe aeroport aceasta a fost testată și a avut rezultat pozitiv pentru Covid-19. Centrul European pentru Controlul Epidemiilor avertizează că varianta Omicron va deveni majoritară pe continent în următoarele luni.

Cercetătorul Octavian Jurma scrie pe Facebook în urmă cu câteva zile că este sigur că Omicron va ajunge în România în luna decembrie. „Avem o rată mică de vaccinare şi o rată uriaşă de infectare după un val Delta devastator. Probabilitatea ca Omicron să ajungă în România cu ocazia sărbătorilor este de 100% şi va fi identificată prin secvenţiere probabil în luna decembrie, cel târziu în luna ianuarie.

Varianta B.1.1.529 (clada 21K sau Omicron) a speriat comunitatea medicală mai tare decât Delta la apariţia sa. Asistăm la o mobilizare intensă a guvernelor din aproape toate ţările lumii pentru a face faţă acestei noi ameninţări”, a scris dr. Octavian Jurma pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...