Românul care a intrat în Cartea Recordurilor. Colecția sa este unică în lume

Badea Violeta 01.09.2021, 14:52
Românul care a intrat în Cartea Recordurilor. Colecția sa este unică în lume

România a fost pusă pentru a doua oară la loc de cinste pe harta recordurilor mondiale. Acest lucru i se datorează lui Gabriel Antoniu Lavrincic, din Sălaj. Bărbatul se poate lăuda cu o colecție unică. Iată ce pasiune inedită are!

Un român a stabilit un record mondial

România a fost inclusă în Academia Recordurilor Mondiale pe data de 11 martie 2021. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără pasiunea lui Gabriel Antoniu Lavrincic. El este omul cu cele mai multe scrisori primite în istoria lumii.

Românul nu se află la prima reușită de acest gen. În urmă cu 10 ani, pe data de 12 aprilie 2011, acesta a mai primit o diplomă din partea Academiei Recordurilor Mondiale din America pentru cele mai multe scrisori primite şi trimise în toată istoria omenirii.

Gabriel Antoniu Lavrincic s-a născut în comuna Marca, județul Sălaj. Potrivit reprezentanților Guinness, acesta deține o colecție impresionantă de 22.018 scrisori primite din URSS în perioada 1986-1991. Bărbatul a reușit să adune un număr atât de mare datorită corespondențe personale pe care a purtat-o cu prietenii săi pionieri din Uniunea Sovietică.

Romanul a construit o adevarata retea de socializare prin scrisori
Romanul a construit o adevarata retea de socializare prin scrisori

Românul a construit o adevărată rețea de socializare prin scrisori

Gabriel Antoniu Lavrincic și-a descoperit pasiunea pentru scrisori încă din copilărie. La vârsta de doar 11 ani, acesta construia o rețea socială prin scrisori. Fiindcă nu existau computere și telefoane performante, bărbatul obișnuia să țină legătura cu prietenii săi prin intermediul scrisorilor.

Între anii 1990 și 1996, Gabriel comunica deja cu persoane din diferite țări, precum: Finlanda, Turcia, Mongolia, USA, Olanda, Bulgaria, Polonia, Germania, Danemarca și Marea Britanie. Astfel, putem spune că bărbatul a creat un mic Facebook, dar fără să se folosească de tehnologie.

Chiar dacă lumea s-a schimbat și lucrurile au mai evoluat, românul continuă să trimită scrisori și acum. Cei mai mulți prieteni ai săi sunt în URSS. Gabriel Antoniu Lavrincic admiră foarte mult cultura rusă. Foarte multe lucruri le cunoaște de la bunicul său, care a luptat în al Doilea Război Mondial. Acesta a ajuns prizonier în lagărele din Siberia, acolo unde a învățat limba, cultura rusă și frumusețile acestei țări.

Gabriel Antoniu Lavrincic este pasionat de cultura rusă

Tot bunicul său l-a învățat limba rusă, iar acest lucru avea să-l ajute foarte mult pe viitor. Datorită lucrurilor pe care a ajuns să le cunoască, Gabriel a fost propus consul onorific al Federației Ruse în România.

Pe data de 19 februarie, românul a fost premiat de Comitetul organizatoric rus „Pobeda”, cu diploma semnată personal de Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. De asemenea, Gabriel a primit medalia comemorativă „75 de ani de la Victoria în Marele război pentru apărarea Patriei 1941-1945”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...