EXCLUSIV

O româncă vrea să intre în Cartea Recordurilor cu un milion de îngerași din lut: ”În 15 ani vor fi gata toți!”. Munca ei titanică este în scop umanitar, pentru copiii diagnosticați cu autism. EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 17.08.2021, 19:28

Miki Pereanu are mari șanse să intre în Cartea Recordurilor cu ambițiosul ei proiect umanitar. Povestea femeii cu chip angelic și cu suflet mare va emoționa, cu siguranță, întreaga lume, cu atât mai mult cu cât titanica sa muncă, de a realiza un milion de îngerași din lut, vine în ajutorul copiilor diagnosticați cu autism. Miki ne-a vorbit cu însuflețire, în exclusivitate pentru impact.ro, despre imensa pasiune pentru modelaj.

Ține și cursuri de modelaj: ”E o formă de terapie prin artă”

Miki Pereanu ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre proiectul ei inedit, despre îngerașii pe care îi lucrează singură, din lut alb: ”Îngerașii, făcuți de mine, din lut alb, trebuie să stea apoi într-un cuptor, timp de 24 de ore, la o temperatură de până la 1.100 de grade Celsius. Apoi, se răcesc gradat, până la temperatura camerei. Multe persoane doresc să cumpere îngerași nepictați, alții îmi cer să îi pictez eu, în anume culori. Sunt modele diferite, au aripi mai mari sau mai mici, în formă de frunză sau de pană, în funcție de cum dorește fiecare, de sfera motivației”.

Dar, Miki Pereanu ține și cursuri de modelaj, în care îi învață pe doritori să lucreze îngerași:

”Fac cursuri, cu un număr de 30 de persoane, le voi relua din luna octombrie. Necesită multă atenție și din partea mea, îi învăț pe cursanți să construiască o figurină. Modelăm îngerașii, eu sunt atentă la fiecare persoană, le arăt tuturor tehnici de artă ceramică. Este, mai exact, o formă de terapie prin artă. Te destresezi, te liniștești, pleci acasă încărcat cu o energie bună, pozitivă”, a mai adăugat Miki Pereanu, pentru impact.ro.

O româncă vrea să intre în Cartea Recordurilor cu un milion de îngerași din lut
Miki Pereanu ține și cursuri de modelaj

”În 15 ani, sper să termin milionul de îngerași”

În cât timp va termina de realizat milionul de îngerași? Ea și-a făcut un calcul estimativ:

”În ritmul meu de muncă mai am de lucrat între 7 și 12 ani, după ce am muncit deja trei ani. S-ar putea să intru în Cartea Recordurilor, însă, așa cum intri, așa poți să fii depășit rapid. Este un întreg proces de creație, însoțit de un efort mental și spiritual. De pildă, dacă sunt răcită sau dacă sunt necăjită nu pot să lucrez, trebuie să am o energie bună pentru a modela”, ni s-a mai confesat Miki, pentru impact.ro.

Banii din vânzarea îngerașilor sunt donați pentru terapiile copiilor diagnosticați cu autism

Miki Pereanu depune această muncă titanică în scop umanitar:

”În cazul meu, scopul principal este de a strânge donații, din vânzarea îngerașilor, pentru terapiile copiilor diagnosticați cu autism. Nu am setat niciodată prețuri fixe, pentru că ar putea ridica anumite nemulțumiri. E un proiect de suflet și îmi doresc ca persoanele, care aleg să contribuie, să o facă tot din suflet.

Există niște sume recomandate, totuși, ca să îmi pot acoperi costurile de producție și să pot dona jumătate din sumă către conturile copiilor bolnavi, dar nu sunt bătute în cuie și las la latitudinea fiecăruia să aprecieze dacă îngerul ales valorează mai mult sau mai puțin decât suma recomandată”.

Lucrările realizate de Miki Pereanu sunt expuse pe https://www.facebook.com/ChartistStudioStore

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...