Profesorul care a uimit o țară întreagă. Ce făcea după ore

Ana Anitoiu 21.08.2021, 14:52

Un profesor a uimit o țară întreagă când s-a aflat ce făcea după ore. Nimeni nu ar fi bănuit că bărbatul în vârstă de 31 de ani ar fi în stare de așa ceva în timpul său liber. Tânărul a spus că a fost inspirat de nepotul lui în vârstă de șapte ani.

Ce făcea profesorul după ore

Profesorul, Niklaus Meier, în vârstă de 31 de ani, din orașul elvețian Lucerna, lua cina acasă la sora lui, când nepotul său i-a arătat că a început să construiască o replică a Titanic din piese de Lego, la o scală de 1:145. De acolo a pornit totul.

”Cum am fost și eu pasionat de Lego în copilărie, m-am oferit să-l ajut. I-am spus să facă o replică mai exactă și mai mare. O săptămână mai târziu, sora mea m-a sunat să îmi spună că nepotul meu și un prieten al lui mă așteaptă să vin și să începem să construim. Așa a început proiectul.

N-am avut instrucțiuni de nici un fel. M-am uitat doar la imaginile cu Titanicul pe care le-am putut găsi pe internet. Apoi am estimat măsurile în piese de Lego și apoi am încercat să găsesc strategia potrivită. După mai multe încercări, am ales cea mai bună variantă în ceea ce privește acuratețea, stabilitatea și costurile. Macheta este unică și nu există instrucții pentru reconstruirea ei”, a povestit el.

Profesorul care a uimit o tara intreaga. Ce facea dupa ore
Profesorul si creatia lui

Cât a cheltuit profesorul

Potrivit Daily Mail, în final profesorul a folosit 25.000 de piese de Lego, încercând să surprindă fiecare detaliu al Titanicului și a făcut chiar și replica aisbergului din cauza căruia nava s-a scufundat. Tânărul a calculat că a cheltuit aproximativ 2.800 de euro pentru a-și vedea proiectul finalizat.

”Am făcut și asibergul din două motive. În primul rând, pentru că mi-au rămas multe piese de Lego albe. Apoi, pentru că povestea Titanicului este cea a luptei dintre tehnologie și natură. Cu replica aisbergului este subliniat acest aspect”, a explicat el.

Replica navei Titanic din piese Lego măsoară 1,8 metri în lungime și cântărește aproximativ 20 de kilograme. Adevărata navă avea o lungime de aproape 270 de metri și o greutate de aproximativ 52.000 de tone.

Profesorul a mai spus că nu intenționează să demonteze replica Titanicului în viitorul apropiat și că aceasta a supraviețuit în timpul transportării, deși piesele Lego nu sunt lipite între ele. Aceasta se află expusă la un local din Lucerna. În septembrie ar urma să fie mutată la Brickart, un nou muzeu dedicat pasionaților de Lego, în orașul elvețian Basel.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...