Cel mai tânăr miliardar din lume vine de la granița României. E comparat deja cu Elon Musk

Badea Violeta 17.08.2021, 10:07

Cel mai tânăr miliardar din lume se poate lăuda cu o avere de peste 3,1 miliarde de dolari, conform revistei Forbes. Nu este vorba despre Elon Musk, ci despre un bulgar de doar 35 de ani. Acesta este CEO-ul și co-fondatorul Robinhood, iar jurnaliștii americani sunt de părere că, în următorii ani, averea sa va crește cu 4,7 miliarde de dolari. Iată despre cine este vorba.

Cine este cel mai tânăr miliardar din lume

Elon Musk a fost detronat de Vlad Tenev, în vârstă de 35 de ani. Tânărul s-a născut la Varna, Bulgaria. La vârsta de doar cinci ani a plecat cu părinții, ambii angajați la Banca Mondială, în Statele Unite, unde a studiat matematica și unde a pus bazele celebrei platforme de tranzacții online, Robinhood. Nu singur, ci împreună cu bunul său prieten, Baiju Bhatt.

În anul 2013, cei doi înființau compania. Cinci ani mai târziu, în 2018, ambii deveneau miliardari. În prezent, Vlad Tenev se poate lăuda cu o avere impresionantă de 3,1 miliarde de dolari. Tânărul nu o duce rău nici pe plan personal. Vlad Tenev este căsătorit cu frumoasa Celina Tenev, de profesie medic.

Femeia a studiat timp de patru ani la Universitatea Stanford, iar rezultatele bune i-au adus o bursă postdoctorală. Profilul ei LinkedIn arată că este cofondatoarea unei companii care oferă asistență de urgență la cerere, conform celor de la Gulf News. Cei doi au împreună o fiică, pe nume Nora.

Cine este cel mai bogat milliardar din lume

Vlad Tenev este comparat cu Elon Musk

Vlad Tenev și Baiju Bhatt s-au cunoscut la Universitatea Stanford. Cei doi erau colegi de cameră și colegi de clasă. Împreună și-au dorit o aplicație pe care generația tânără să o poată folosi cu ușurință.

În anul 2011, ei au început să vorbească despre cum să „democratizeze finanțele” pentru toată lumea prin eliminarea comisioanelor.

Doi ani mai târziu, Tenev și Bhatt au înființat compania și au numit-o Robinhood, după numele celebrului haiduc englez care fura de la cei bogați și dădea săracilor.

„După absolvire, Tenev și Bhatt și-au făcut bagajele pentru New York și au construit două companii financiare, vândând propriul software de tranzacționare pentru acoperirea fondurilor.

Acolo au descoperit că marile firme de pe Wall Street plăteau aproape de nimic pentru tranzacționarea acțiunilor, în timp ce majoritatea americanilor primeau un comision pentru fiecare tranzacție.

Așadar, au decis să schimbe acest lucru și s-au îndreptat înapoi în California pentru a construi un produs financiar care să permită accesul tuturor pe piață financiară – nu doar celor bogați”, potrivit The Sun.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...