Cum se ceartă miliardarii Elon Musk și Jeff Bezos. ”Cu avocații, acum ai fi pe Pluto”

Ana Anitoiu 12.08.2021, 21:45
Cum se ceartă miliardarii Elon Musk și Jeff Bezos. ”Cu avocații, acum ai fi pe Pluto”

Elon Musk și Jeff Bezos sunt la cuțite. Unul dintre cei doi miliardari care și-au folosit uriașele averi pentru a-și fonda companii aerospațiale a dat cărțile pe față. El a dezvăluit în spațiul public ce crede despre rivalul său.

Motivul pentru care Elon Musk și Jeff Bezos au ajuns la cuțite

Compania SpaceX fondată de Elon Musk a câștigat în acest an un contract extrem de important cu NASA, cu scopul de a dezvolta racheta Starship pentru misiunea Artemis. Agenția aerospațială americană intenționează să ducă din nou oameni pe lună în anul 2024.

După ce a ratat acest contract câștigat de SpaceX, compania Blue Origin înființată de Jeff Bezos a făcut o plângere stufoasă, de 50 de pagini, către guvernul Statelor Unite ale Americii. NASA a fost acuzată că a modificat condițiile de acordare a contractului ”pe ultima sută de metri”.

În plus, compania aerospațială fondată de Jeff Bezos a precizat că licitația prin care SpaceX a câștigat contractul a fost ”viciată”. Elon Musk n-a stat cu mâinile în sân și a răspuns după această plângere cu o ironie: ”Nu pot s-o ridice (pe orbită) lol (râd în hohote, n.r.)”.

Cum se cearta miliardarii Elon Musk si Jeff Bezos. Cu avocatii, acum ai fi pe Pluto
Elon Musk

Elon Musk, ironii pe internet la adresa lui Jeff Bezos

De asemenea, Elon Musk l-a acuzat Jeff Bezos că se concentrează mai mult pe a face lobby pe lângă guvernul Statelor Unite ale Americii în loc să își îndrepte atenția către dezvoltarea de rachete.

În plus, miercuri seară, Elon Musk l-a atacat din nou pe fondatorul companiei Blue Origin, printr-un mesaj pe care l-a publicat pe Twitter. ”Dacă lobby-ul și avocații te-ar putea aduce pe orbită, Bezos ar fi pe Pluto acum”, a scris el.

Ce a făcut Jeff Bezos după ce a călătorit în spațiu. Cum a reacționat Elon Musk

Tensiunile dintre Elon Musk și Jeff Bezos au crescut după ce al doilea a călătorit în spațiu, în luna iulie, la bordul rachetei New Shepard. Fondatorul Amazon a avut grijă să facă un gest impresionant pentru angajații NASA cu această ocazie.

Mai exact, la o săptămână de la călătoria sa în spațiu, Jeff Bezos le-a oferit angajaților NASA reduceri de peste două miliarde dolari pentru ca Administrația Națională Aeronautică și Spațială să aleagă Blue Origin pentru a construi următorul modul lunar.

Mai mult, Jeff Bezos a cerut să fie reluate licitațiile pentru misiunea Artemis. Elon Musk a răspuns indirect la încercarea rivalului său. ”Vreau doar să le mulțumesc celor din guvern care luptă din greu pentru ca lucrul corect să se întâmple, în pofida presiunilor extreme”, a fost mesajul lui. Vezi AICI cum arată casa lui Elon Musk!

Urmăriți Impact.ro și pe