Cum scoți petele de suc de roșii de pe haine. Metoda banală cu rezultate extraordinare

Iancu Andreea 10.08.2021, 09:16
Cum scoți petele de suc de roșii de pe haine. Metoda banală cu rezultate extraordinare

Tuturor ni s-a întâmplat să purtăm articolul vestimentar preferat la un eveniment special și să ne trezim cu el pătat după câteva înghițituri. Iar unele dintre cele mai dificil de scos pete sunt cele de suc de roșii, ingredient care se regăsește în multe preparate. Pentru că este extrem de greu, în special pentru doamne și domnișoare, să renunțe la haine pe care le îndrăgesc, iată cum scoți petele de suc de roșii de pe ele folosind câteva trucuri simple. Una dintre metode este neașteptat de ușoară, însă îți oferă rezultate extraordinare.

Cum scoți petele de suc de roșii de pe haine. Trebuie să încerci aceste metode

Dacă și tu te-ai ales cu suc de roții pe haine, stricând complet cămașa sau rochia preferată, iată cum poți să scoți petele de pe acestea în câțiva pași simpli. Ai nevoie de câteva ingrediente banale, care se regăsesc în bucătăria oricărei gospodine. Când verși ketchup sau sos de spaghete pe articolele preferate din garderobă, ai câțiva aliați siguri. Deși, la prima vedere, petele de suc de roșii par imposibil de eliminat, află cum îți poți redobândi frumusețea hainelor prin doar câteva trucuri.

În primul rând, asigură-te că acționezi cât mai repede asupra petelor, împiedicând astfel ca sosul să ajungă adânc în material. Dacă nu ai cum să aplici vreo soluție asupra zonei afectate, încearcă doar să îndepărtezi resturile de sos de roșii. Ideal ar fi ca apoi să iei articolul vestimentar și să-l întorci pe dos, ținându-l sub un jet de apă rece, la presiune mai mare, în zona petei. Încearcă să îndepărtezi pata de sos de roșii cu ajutorul unui săpun sau chiar cu detergent de vase. Dacă, din păcate, nu poți acționa imediat asupra petei, aflându-te de exemplu în restaurant, iată câteva sugestii pentru acasă.

Cum scoți petele de suc de roșii de pe haine
Cum scoți petele de suc de roșii de pe haine

Trucuri simple și eficiente pentru a combate petele de roșii

Elimină petele de suc de roșii de pe haine folosind două ingrediente comune. Obține o pastă amestecând bicarbonatul de sodiu și peroxid de hidrogen. Aplic-o apoi pe zona afectată și las-o să acționeze timp de 10 minute. La final, clătește haina și pune-o în mașina de spălat. Pe de altă parte, dacă nu poți apela la un jet de apă rece pentru a curăța imediat pata, aplică sare pe țesătură și freacă ușor zona. Poți aplica apoi o dischetă înmuiată în peroxid de hidrogen. Dacă este o pată dificil de îndepărtat, asigură-te că după ce aplici peroxidul, înmoi zona în soluție salină și apoi o lași la uscat. În final, pune haina în mașina de spălat.

Dacă ai avut ghinionul de a-ți păta puloverul preferată, din lână, acesta poate fi redobândit dacă aplici lămâie pe zona afectată. Pentru început, aplică sare și freacă țesătura în regiunea petei. Înmoaie apoi o dischetă de bumbac în zeamă de lămâie și freacă de asemenea pata cu ajutorul ei. La final, clătește articolul din lână cu apă rece. Și oțetul face minuni pentru petele de roșii. Acesta este destinat țesăturilor sintetice. Diluează câteva picături de oțet alb într-un pahar cu apă și aplică amestecul pe pata de roșii. Freacă ușor țesătura și la final clătește cu apă rece. Spal-o simplu la mașina de spălat rufe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...