Soluţia simplă şi ieftină pentru a curăţa rugina de pe haine. Două ingrediente fac minuni pentru pete

Iancu Andreea, Mihai Roșoiu 28.04.2021, 20:54
Soluţia simplă şi ieftină pentru a curăţa rugina de pe haine. Două ingrediente fac minuni pentru pete

Rugina de pe haine reprezintă o adevărată provocare pentru cei care se aleg cu astfel de pete. Deși există unele soluții care îți pot da o mână de ajutor dacă ai nevoie să scapi de aceste urme, poți încerca o soluție simplă și ieftină, care s-a dovedit a fi și eficientă. Poți curăța rugina de pe haine cu ajutorul a numai două ingrediente pe care le găsești în casă.

Cum poți curăța rugina de pe haine cu o soluție simplă, din două ingrediente

Chiar dacă în cazul obiectelor din metal există o mulțime de soluții antirugină, acestea nu sunt la fel de eficiente și pentru țesături. Mult mai sensibile la curățat, covoarele sau piesele vestimentare, ori alte produse textile se pot deteriora. Totuși, poți încerca o soluție simplă și ieftină pentru a curăța rugina de pe haine și alte materiale textile. Ai nevoie de numai două ingrediente simple, care se regăsesc în orice gospodărie. Acestea sunt suficient de eficiente pentru a elimina petele neplăcute de rugină.

Poate că ai fi tentat să apelezi la ajutorul soluției de clor pentru a scoate rugina, însă aceasta nu ar face altceva decât să rămână și mai pregnantă. Alege în schimb o lavetă și câteva ingrediente naturale, pe care le ai cu siguranță în casă. Ai nevoie de sare de masă și suc proaspăt de lămâie pentru a pregăti o soluție non-toxică de îndepărtare a petelor de rugină. Pune pentru început sare pe para de rugină și stoarce deasupra sucul de lămâie. Lasă articolul textil să se usuce la soare. Acțiunea razelor ultraviolete ale soarelui vor accelera reacția amestecului. Această soluție este ideală pentru hainele albe sau crem. Dacă totuși ai nevoie să îndepărtezi pata de pe hainele colorate, încearcă soluția într-o zonă sigură pentru că există riscul de decolorare.

Scapă de petele de rugină cu o soluție simplă și ieftină
Scapă de petele de rugină cu o soluție simplă și ieftină

O alternativă la produsele din comerț pentru petele de rugină

În cazul în care nu vrei să cumperi o soluție antirugină din magazin, încearcă o variantă sub formă de pastă, pe care o poți prepara chiar tu, acasă. Ai nevoie să amesteci o linguriță de cremă de tartar cu o linguriță de bicarbonat de sodiu și câteva picături de peroxid de hidrogen. Această pastă trebuie aplicată pe pată și lăsată să acționeze timp de 30 de minute. Ulterior, materialul se clătește bine cu apă.

Pe de altă parte, bicarbonatul de sodiu poate fi o soluție eficientă și pentru curățarea diferitelor oale sau tigăi care încep să ruginească. Urmele de rugină pot fi eliminate cu ajutorul prafului alb, pulberea fiind aplicată pur și simplu pe suprafața afectată și frecată bine cu ajutorul unei periuțe de dinți până când urmele de rugină dispar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...