Reacția lui Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu el la aeroport. Ce a scris ministrul a doua zi

Andrei Cezar, Alexandru Ioanid 28.07.2021, 17:55

Ana Maria Popescu este prima sportivă din lotul olimpic al României care a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La revenirea în țară, cea mai titrată spadasină din istoria țării a susținut un discurs manifest împotriva ministrului Tineretului și Sportului ca urmare a unei reacții deplasate a lui Eduar Novak la adresa sa. După acest episod, oficialul a transmis un mesaj pe rețelele de socializare.

Reacția lui Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu el la aeroport

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint la Tokyo în proba de spadă la JO de la Tokyo. Ea a fost la un pas de titlul olimpic, însă a pierdut dramatic în fața chinezoaicei Sun Yiwen, 10-11, prin ”tuşa de aur”. Sportiva a declarat după înfruntare că își dorește „un buget de bun simț pentru viitorul scrimei românești”.

Eduard Novak a răspuns la scurt timp, spunând că „Ana Maria nu putea să câștige aurul nici dacă bugetul era cu 5 milioane de lei mai mare”.

La revenirea în țară, Ana Maria a refuzat să dea mâna cu ministrul Sportului pe aeroport, iar la conferința de presă i-a transmis acestuia că își dorește să ajungă la Tokyo și să câștige medalia de aur pe care spadasina nu a putut să o cucerească.

Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii”, a completat Ana Maria Popescu.

După momentul de ieri, Eduard Novak, fost sportiv și el, a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care a transmis că declarațiile sale au fost interpretate greșit de presă și că, de fapt, nu ar fi dorit să o atace pe Ana Maria Popescu.

Reactia lui Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a refuzat sa dea mana cu el la aeroport
Reactia lui Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a refuzat sa dea mana cu el la aeroport

Eduard Novak ”Știu cât de greu se câștigă o medalie”

Am mers cu mare emoţie şi bucurie să îi întâmpin astăzi (n.r. – marţi) pe sportivii noştri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declaraţiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obţinută cu atâta muncă.

Ştiu ce greu se câştigă o medalie, ştiu câtă muncă e în urmă, câţi ani de sacrificii şi renunţări. Ca ministru, dar şi ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă.

Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea şi admiraţia. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor şase luni de când sunt eu ministru.

Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat şi comentat ca un atac la adresa Anei. Citiţi, vă rog, postarea mea din momentul câştigării medaliei! Aceea este declaraţia mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviţi. Cuvintele dor mai mult decat faptele. Titlurile din ziare, aşa cum a afirmat şi Ana, dor şi mai mult, ascris Eduard Novak pe pagina sa de Facebook, potrivit Adevarul.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe