Editorial Alin Buzărin

Unde-ați găsit politicienii ăștia? Turcan, Novak, Barna, Ziua și gafa epocală. Oare nu meritam și noi altceva?

Alin Buzărin 27.07.2021, 17:42
Unde-ați găsit politicienii ăștia? Turcan, Novak, Barna, Ziua și gafa epocală. Oare nu meritam și noi altceva?

Clasa politică dă aproape zilnic cu secrețiile nazale în iahnia de fasole. Rău de tot, dureros, aproape inexplicabil. Pentru cei care credeau (credeam) că analfabetismul, incultura și superficialitatea au atins un maximum istoric odată cu contemporaneitatea Vioricăi-Vasilica, e o imensă dezamăgire să constatăm că mediocritatea și ciocoismul subcultural nu germinează doar sub umbrela pesedistă.

Aceste îngrozitoare însușiri apar, hipertrofiate, și în rândul acelor formațiuni politice pe care în naivitatea noastră le consideram nu doar de dreapta, ci și depozitarele calității umane, competenței, educației alese. Da de unde! Zi după zi primim mostră după mostră de tot ce ne închipuiam mai rău pe lumea asta.

PSD-ul e de vină?

Câtă minte trebuie să ai urându-i la mulți ani unuia care e oale și ulcele de două veacuri și ceva? Samuel von Brukenthal a repauzat la una mie opt sute trei ca să-i ureze la mulți ani, netam-nesam, Raluca Turcan în 2021! Madama nu s-a mulțumit cu imensa tâmpenie, a contracarat valul binemeritat de ironii abătut asupra ei cu o prostie și mai mare. A bălmăjit ceva că și lui Eminescu îi urăm la mulți ani în fiecare 15 ianuarie.

Nu-i urăm, doar ne aducem aminte de el. Iar vrăjeala că-i urăm să trăiască mereu în inimile noastre, deși el e mort și îngropat în cimitir, e demnă de clasa a patra. Plus că sfertodocta nu și-a încheiat expozeul justificativ fără a aduce în discuție vina PSD-ului la tot ce e rău primprejur. Ce vină are PSD-ul că la matale scrie mâna pe rețelele de socializare fără complicitatea creierului? Sau poate cu complicitatea acestuia, așa părăsit de sinapse cum e?!

Unde-ati gasit politicienii astia? Turcan, Novak, Barna, Ziua si gafa epocala. Oare nu meritam si noi altceva?
Raluca Turcan

Novak împuns cu spada

Ministrul Sportului a fost tăvălit în public fără menajamente de Ana Maria Popescu. Ciuruit pe bună dreptate de spada vorbelor bine țintite. S-a apucat Eduard Novak să spună că nici dacă bugetul scrimei era de 5 milioane de euro Ana Maria nu lua aurul olimpic!

E cea mai mare prostie rostită vreodată de vreun oficial al sportului, nu numai din România, ci de peste tot. Nici politrucii comuniști care tăiau acel ”plus unu” de la deplasările echipajelor de canotaj de 8+1 nu erau în stare de așa ceva!

Barna, plevușcă superficială

În zeama olimpică s-a băgat și Dan Barna, cu superficialitatea și cu habarnismul care-l caracterizează demult. Mâncându-l undeva să posteze și el ceva la ”argintul” Anei, a scris despre sabie în loc de spadă. L-a tras cineva de mânecă, a corectat, dar postarea inițială a fost salvată pentru a fi arătată posterității, să vadă toată lumea ce ageamii ne conduc.

Nu demult, pozându-se cu Figo la Arena Națională, Dan Barna spunea că portughezul i-a marcat copilăria, deși Figo nu e decât cu trei ani mai mare decât el, într-o conjunctură fericită puteau fi chiar colegi de creșă sau de grădiniță. Asta se întâmplă când te bagi în chestiuni în care n-ai ce căuta, dai cu secrețiile nazale în fasole, fără ca această exprimare să aibă nimic gregar. Ba încă e blândă față de prostiile monumentale care au generat-o.

Noi ce vină avem?

Înainte vreme ne consolam că activiștii de partid n-au școală, că au făcut liceul la seral, apoi facultăți muncitorești. Cei de astăzi sunt însă ultrașcoliți, dacă le citești biografiile, nu mai încapi de postuniversitare, masterate, doctorate.

În mod normal, ar trebui să avem de-a face cu oameni educați, din vorbele cărora să picure stropi de bibliotecă. Iese însă doar lemnul, dat la rindea, transformat în rumeguș și apoi așezat în niște cutii craniene pustii, vidate eficient și pe vecie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...