Cum l-a umilit Ana Maria Popescu pe ministrul Tineretului şi Sportului de faţă cu toată lumea. “Credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane”

Andrei Cezar 27.07.2021, 15:26
Cum l-a umilit Ana Maria Popescu pe ministrul Tineretului şi Sportului de faţă cu toată lumea. “Credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane”

Prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo a sosit în România. Ana Maria Popescu a revenit în țară, iar la sosire a pus tirul pe autorități. În colimator a fost ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, căruia i-a transmis ironic faptul că îi dorește să meargă la Tokyo și să obțină medalia de aur pe care ea nu a reușit să o câștige. Declarațiile sale vin ca răspuns la ieșirea deplasată a oficialului după ce Ana Maria Popescu a câștigat medalia de argint la Tokyo.

Ana Maria Popescu l-a umilit pe ministrul Tineretului şi Sportului de faţă cu toată lumea

Ana Maria Popescu este singura sportivă de până acum a României care a cucerit o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea a concurat în proba de spadă și a pierdut dramatic în fața chinezoaicei Sun Yiwen, 10-11, prin ”tuşa de aur”.

Campioana României a atras atenția asupra condițiilor de pregătire înainte de Jocurile Olimpice, însă acest lucru nu i-a căzut deloc bine ministrului Eduard Novak. Oficialul a avut un răspuns total nepotrivit, imediat după ce sportiva noastră a câștigat medalia de argint.

“După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a fost declarația lui Eduard Novak.

După ce a câștigat medalia de argint, în urmă cu câteva zile, în proba de spadă, Ana Maria Popescu a declarat că speră ca performanța sa să asigure bugetul scrimei românești pe viitor.

Cum l-a umilit Ana Maria Popescu pe ministrul Tineretului si Sportului de fata cu toata lumea
Cum l-a umilit Ana Maria Popescu pe ministrul Tineretului si Sportului de fata cu toata lumea

“Credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane”

Astăzi, la sosirea în țară, Ana Maria Brânză a fost așteptată de ministrul Eduard Novak cu un buchet de flori, pentru a o felicita pentru performanța obținută. Însă nu mică i-a fost mirarea oficialului în momentul în care campioana olimpică la spadă i-a propus să meargă la Tokyo și să câștige o medalie de aur în locul ei.

“Apropo de finanţare, domnule ministru, pe lângă cei 4, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau.

Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii”, a spus Ana Maria Popescu.

Ana Maria Popescu (Brânză) este campioană olimpică pe echipe la JO de la Rio de Janeiro, în 2016, de trei ori campioană mondială (2019 la individual și 2010 și 2011 pe echipe) și de șapte ori campioană europeană (2013 la individual și 2006, 2008, 2009, 2011, 2014 și 2015 pe echipe).

De asemenea, sportiva din România este vicecampioană olimpică la Beijing, în 2008 și vicecampioană olimpică anul acesta la Tokyo.