EXCLUSIV

Văduva lui Sebastian Papaiani face dezvăluiri despre actorii din ”Toate pânzele sus!”: ”Ion Dichiseanu era unul dintre cei mai vânaţi bărbaţi. Toate femeile întorceau capul după el pe stradă!”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 08.06.2021, 19:54

Marcela Papaiani a depănat amintiri, pentru impact.ro, despre actorii din distribuția serialului tv ”Toate pânzele sus!”, în care a jucat și regretatul ei soț, Sebastian Papaiani. Femeia îndoliată i-a cunoscut pe toți artiștii, inclusiv pe Ion Dichiseanu, care s-a stins din viață pe 20 mai 2021: ”Ion Dichiseanu era unul dintre cei mai vânaţi bărbaţi în epocă. Mereu galant, mereu distins”, ne-a povestit Marcela, pentru impact.ro.

”Ion Dichiseanu era unul dintre cei mai vânaţi bărbaţi în epocă”

Văduva Marcela Papaiani ne-a povestit, în interviul oferit în exclusivitate pentru impact.ro, despre filmările, în perioada 1976-1978, pentru serialul ”Toate pânzele sus!”. Ea a suferit enorm când a aflat că s-a stins din viață și Ion Dichiseanu, actorul care a dat culoare producției tv, alături de alți artiști de calibru, precum Ion Besoiu, Jean Constantin, Ilarion Ciobanu, Julieta Szony, Gelu Paul Avram, Cristian Şofron, Colea Răutu, Ernest Maftei, Florina Cercel și Gheorghe Visu:

”Ion Dichiseanu era unul dintre cei mai vânaţi bărbaţi în epocă. Mereu galant, mereu distins, întorceau toate femeile, măritate ori ba, capul după el pe stradă. Altfel, cum credeţi că ar fi reuşit s-o seducă pe Sara Montiel, celebra actriţă?”. Ion Dichiseanu l-a vizitat pe Sebastian Papaiani, la Spitalul Municipal, cu puțin timp înainte ca acesta să se stingă din viață: “Şi peste ani a venit să-l vadă pe Sebastian, la spital. Domnule, spitalul arăta mizerabil, dar Dichiseanu era la costum alb, integral. Şi atunci, la vârsta aia, dacă nu erai atentă la scări, fiindcă Dichiseanu a ales să urce şi să coboare scările spitalului, riscai să-ţi rupă gâtul. Iar cine a urcat măcar o singură dată scările de la , ştie despre ce vorbesc, vă asigur!”.

Vaduva lui Sebastian Papaiani face dezvaluiri despre actorii din Toate panzele sus
Ion Dichiseanu

”Jean Constantin era cel mai haios, mereu găsea un cuvânt bun pentru oricine!”

Marcela Papaiani își amintește cu drag și de alt artist celebru: “Jean Constantin era, poate, cel mai haios, dintre toţi, chiar şi atunci când nu se filma. Mereu găsea un cuvânt bun pentru oricine, o vorbă de suflet. Îmi amintesc că eu venisem la mare, împreună cu băieţelul nostru, Alkys, care nu avea mai mult de doi ani şi jumătate pe atunci. Ei bine, ne împrietenisem foarte tare”.

”Şi mereu avea câte o bomboană pentru cel mic. Dar mă scotea din sărite când venea cu gumă de mestecat, ambalată în nişte culori de îţi furau ochii. Nu ştiu de unde le scotea, pe vremea aceea, aproape 50 de ani în urmă, şi-i reproşam: . Eu îl certam, el îi dădea pe ascuns guma”, a adăugat ea.

”Ion Besoiu s-a dovedit a fi lipsit de caracter!”

În schimb, pentru Marcela Papaiani, marea dezamăgire avea să se numească Ion Besoiu. “Bizucă al meu a decis că a venit vremea să dea concurs la un teatru din Capitală. Din comisie a făcut parte şi Ion Besoiu, care, spre marea noastră dezamăgire, i-a băgat beţe în roate. Cu chiu, cu vai, a reuşit al meu să ajungă la Teatrul Giuleşti, dar nu voi uita că atunci Ion Besoiu s-a dovedit a fi lipsit de caracter”, ni s-a mai confesat, pentru impact.ro, cea care i-a stat alături marelui actor, nemuritorul “Păcală”, vreme de 46 de ani. Sebastian Papaiani a încetat din viață pe 27 septembrie 2016.

Urmăriți Impact.ro și pe