Jean Constantin a fost unul din marii actori ai României, care a încântat chiar și cele mai pretențioase gusturi în materie de comedie, din toate timpurile. Astăzi se împlinesc opt ani de la trecerea sa în neființă, iar apropiații încă discută despre anumite aspecte mai puțin cunoscute din viața actorului.
Supranumit „maestru al comediei”, Jean Constantin ne-a încântat pe micile ecrane în numai puțin de 80 de producții în care s-a făcut remarcat în perioada vieții sale. Actorul a interpretat roluri remarcabile, în proiecții de succes, precum „Brigada Diverse”, „Nea Mărin Miliardar” sau „Toate pânzele sus”.
Însă, chiar și în ciuda succesului răsunător, numele lui Jean Constantin se leagă și de câteva controverse. Una dintre acestea ar fi cea legată de tenul său măsliniu, pe care cunoscuții au pus-o pe seama unei alte etnii pe care ar fi avut-o, în speță o o etnie romă. Actorul nu a infirmat, însă, niciodată acest lucru, ba mai mult, a ținut să fac haz de aceste afirmații apărute în spațiul public, scrie EVZ.
„Eu mi-am jucat foarte bine rolurile de ţigan şi am convins etnia şi nu numai, că sunt de al lor”, spunea Jean Constantin.
Interesant este faptul că reprezentanții persoanelor de etnie romă din Constanța au transmis că Jean Constantin nu aparține, de fapt, acestei minorități, însă spuneau că de fapt actorul ar fi grec la origine și că nu se pune, de fapt problema deslușirii unei etnii. Totodată, o altă controversă a pornit de la faptul că mulți cunoscuți și nu numai au crezut că actorul era născut în 1928, și nu în 1927. Însuși Jean Constantin a contribuit la menținerea acestei confuzii, prin faptul că nu i-au contrazis pe cei care l-au „întinerit” cu un an.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Jean Constantin a murit la 26 mai 2020, exact în urmă cu opt ani. Actorul s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani, din cauza mai multor probleme cardiace cu care se confrunta. Două zile mai târziu, celebrul comediant a fost înmormântat la Cimitirul Central din Constanța.