Înmormântarea prințului Philip. Moment mișcător cu regina Elisabeta, cum și-a luat adio de la soțul ei

Nicu Stan, George Capoeanu 17.04.2021, 20:10

Înmormântarea prințului Philip. Moment mișcător cu regina Elisabeta, cum și-a luat adio de la soțul ei. Cei doi au avut o căsnicie de 73 de ani.

Momente cutremurătoare la înmormântarea părințului Philip. Ce a făcut regina Elisabeta de față cu toată lumea

Înmormântarea prințului Philip a avut loc astăzi, 17 aprilie, iar momentul a fost unul mișcător pentru regina Elisabeta, care a fost nevoită să își ia adio de la soțul ei după ce au fost nedespărțiți timp de 73 de ani.

Majestatea Sa a avut un moment în care a rămas singură cu soţul său decedat, în Capela Saint George de la Castelul Windsor, informează Dailymail.

Printul Philip si regina Elisabeta au avut o casnicie de 73 de ani
Printul Philip si regina Elisabeta au avut o casnicie de 73 de ani

Regina a intrat prima în capelă

De asemenea, conform sursei citate, Regina Elisabeta a intrat prima în capelă și şi-a plecat capul cu veneraţie în timp ce își ştergea lacrimile. L-a însoțit pe iubitului său Philip, în ultima sa călătorie.

Şi fiul cel mare al celor doi, prinţul Charles,  a urmat cortegiul funerar alături de fraţii săi. De asemenea, prințul Charles a fost surprins plângând în timp ce intra în capelă.

Cât a durat procesiunea

După procesiunea care a durat opt minute şi slujba de 50 de minute, sicriul cu prințul Philip a fost coborât în cripta regală a capelei Saint George. Odată cu familia regală, milioane de locuitori ai Marii Britanii şi-au luat rămas bun de la cel mai longeviv prinţ consort din istoria Regatului Unit, prințul Philip.

Prinţul Philip, soțul reginei Elisabeta, a avut parte de o ceremonie militară, dar nu şi de funeralii naţionale. Acesta a fost dorinţa lui. În conformitate cu restricţiile impuse de pandemia de coronavirus, la slujba din capela Saint George au participat numai 30 de persoane, în frunte cu suverana Elisabeta.

William şi Harry, separați pentru a nu se isca vreun conflict?

De asemenea, în timpul procesiunii funerare, dar şi pe durata slujbei, prinţii William şi Harry nu au stat unul lângă celălalt. Astfel, familia regală a dorit să evite orice fel de tensiune care ar fi putut să umbrească funeraliile prințului Philip.

Harry şi William au decis să se întoarcă cu Kate, ducesa de Cambridge, iar cei doi au fost surprinși zâmbind și vorbind animat în timp ce se reuneau pentru prima dată după un an în care relaţia lor a fost fracturată.

La înmormântare, fără uniforme militare

Sicriul cu prințul Philip a fost urmat de procesiunea regală, condusă de copiii lui Philip, prinţul Charles, prinţesa Anne, prinţul Andrew şi prinţul Edward, nepoţii, inclusiv prinţul William şi prinţul Harry, aceștia fiind  separaţi de vărul lor Peter Phillips.

Nu în ultimul rând, regina a hotărât ca niciun membru al familiei regale să nu poarte uniformă militară, dat fiind faptul că prinţul Harry a renunţat la titlurile sale. Însă, protocolul a prevăzut că aceștia pot purta medaliile primite.

Urmăriți Impact.ro și pe