Cum se consolează Regina Elisabeta a II-a după decesul soțului ei. Ce îi aduce alinare

Ana Anitoiu, Mihai Ianoși 16.04.2021, 22:07

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost surprinsă cu o zi înainte de a avea loc înmormântarea soțului ei, prințul Philip, cu care a fost căsătorită peste șapte decenii. Iată cum se consolează suverana după decesul partenerului ei de viață.

Cum se consolează Regina Elisabeta a II-a după decesul prințului Philip

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, a fost surprinsă de paparazzii din Regatul Unit la volan. Suverana și-a condus mașina Jaguar X de culoare verde închis pe domeniul Castelului Windsor, unde soțul ei, Ducele de Edinburgh, va fi înmormântat, sâmbătă, în urma unei slujbe ce va avea loc la Capela ”St George”.

Elisabeta a II-a n-a plecat singură, însă, ci însoțită de cei doi câini ai ei – unul din rasa Corgi și un Dorgi – rasă obținută prin încrucișarea dintre Dachshund și Welsh Corgi.. Regina s-a îndreptat către Grădinile Frogmore, aproape de Frogmore Cottage, unde s-ar autoizola Prințul Harry. Suverana ar suporta bine pierderea suferită, potrivit Daily Mail, în ciuda faptului că îi duce dorul soțului ei, după 73 de ani de căsnicie.

Cum se consoleaza Regina Elisabeta a II-a dupa decesul sotului ei. Ce ii aduce alinare
Regina Elisabeta a II-a, in masina ei

Ce ordin le-a dat Regina Elisabeta a II-a nepoților ei, prințul William și prințul Harry

Regina Elisabeta a II-a a pus la punct personal ultimele detalii pentru înmormântarea soțului ei. Suverana le-a ordonat nepoților ei, prințul William și prințul Harry, să nu meargă unul lângă celălalt în spatele sicriului bunicului lor, atunci când va fi condus pe ultimul drum. Cei doi vor fi separați de vărul lor, Peter Phillips, pe drumul de opt minute de la Castelul Windsor către biserică.

Unii s-au întrebat dacă cei doi frați și-au dorit să nu stea aproape unul de altul, dar un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a pus capăt speculațiilor. ”Aceasta este o înmormântare și nu vom da curs speculațiilor. Aceste detalii reflectă dorințele Majestății Sale”, a spus acesta.

Cum a început povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip

Regina Elisabeta a II-a l-a cunoscut pe prințul Philip în anul 1934, la o nunta Prințesei Marina a Greciei și Danemarcei cu Prințul George, duce de Kent – verișoara unchiului ei. La cinci ani după aceea, viitoarea regină și cel care avea să îi devină soț s-au întâlnit din nou, la academia navală a Regatului Unit, Royal Naval College, în Dartmouth. Ea avea 13 ani, iar el 18. Atunci s-ar fi îndrăgostit și ar fi început să își trimită scrisori. S-au căsătorit la data de 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey din Londra.

Prințul Philip, născut pe Insula Corfu, Grecia, la data de 10 iunie 1921, a primit la naștere titlul de Prinț al Greciei și al Danemarcei. A renunțat la acest titlu la scurt timp după ce s-a căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a și l-a adoptat pe cel al bunicilor materni. Astfel, a devenit cunoscut drept Locotenentul Philip Mountbatten. Tatăl său a fost Prințul Andrew al Greciei și Danemarcei, un fiu mai mic al Regelui George I al Greciei. Mama lui, Prințesa Alice, a fost fiica lordului Louis Mountbatten și o strănepoată a Reginei Victoria.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...