Biserica de lemn din Parcul IOR a fost vandalizată cu inscripții pro-gay și BLM. Reacția Patriarhiei: ”Toleranța clamată isteric lovește din nou”

Stan Filon 19.03.2021, 14:35

Biserica de lemn din Parcul IOR a fost vandalizată în noaptea de joi, spre vineri! Oamenii au rămas șocați când au văzut ce au scris vandalii pe pereții bisericii și chiar și pe icoane! Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a reacționat imediat.

Biserica de lemn din Parcul IOR a fost vandalizată cu inscripții pro-gay

Bisericuța de lemn din Parcul IOR, care poartă hramul ”Pogorârea Sfântului Duh”, a fost vandalizată în noaptea de joi spre vineri. Cei care au făcut constataea șocantă au fost voluntarii parohiei, care au deschis lăcașul de cult în dimineața de vineri, 19 martie.

Pe pereții exteriori ai bisericuței de lemn erau înscrisuri precum ”BLM” sau ”Be Gay do crime (fii homosexual, fă o crimă)”. Acestea au fost scrise cu un spray, unele chiar pe sfintele icoane. BLM este prescurtarea de la ”Black Lives Matter”, mișcarea din Statele Unite.

Biserica de lemn din Parcul IOR a fost vandalizată cu inscripții pro-gay
Biserica de lemn din Parcul IOR a fost vandalizată cu inscripții pro-gay

”Expectorează mesaje grotești”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, nu a stat cu mâna în sân și le-a transmis un mesaj dur celor care au făcut acest lucru. ”Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor. Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR.

Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România. Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti. Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu…”, a declarat Bănescu.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...