Alexandru Cumpănașu, pentru prima oară față-n față cu Gheorghe Dincă. Declarații acide la Tribunalul Olt: „Am rezistat cu greu să-l văd” VIDEO

Elena Avramescu 03.03.2021, 16:22

Alexandru Cumpănașu, față-n față cu Gheorghe Dincă. Unchiul Alexandrei Măceșeanu a fost audiat astăzi la Tribunalul Olt în dosarul „Caracal”. Acesta a fost huiduit de bunicul Luizei înainte de a intra în sala de judecată. Bunicul Luizei s-a supărat, mai ales când a văzut că Alexandru Cumpănașu are acces în sala de judecată, dar el nu a fost primit.

Alexandru Cumpănașu, față-n față cu Gheorghe Dincă

Noi avem tot interesul să se afle adevărul, pe când aici văd că a venit ca martor fostul candidat Cumpănașu. Noi nu facem parte din sistem, noi am venit aici cu alte gânduri, să aflăm ce s-a întâmplat cu nepoata noastră. El tot timpul a venit numai cu aberații, minciuni și în realitate absolut nimic cu date concrete despre cazul Caracal. El a avut un singur interes să-și facă publicitate pe toate posturile de televiziune și să candideze pentru funcția de președinte. Un corupt, a precizat Stelian Iordache, bunicul Luizei.

Alexandru Cumpănașu a stat față în față cu Gheorghe Dincă pentru prima dată de la arestarea lui. Cumpănașu spune că nu i-a făcut plăcere să-l aibă în fața ochilor.

Alexandru Cumpanasu, declaratii uluitoare despre Dinca
Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu

Mi s-a părut altfel decât a fost descris de toată lumea până acum. Un bărbat deloc impunător, un bărbat de statură mijlocie, în niciun caz imens sau cum a fost descris, un golan șmecher așa, la o vârstă înaintată, dar cu față de golan. Ca să fiu sincer, am rezistat cu greu să-l văd. A distrus nu doar destinul a două fete, ci mai multor familii. Mi s-a părut un personaj neutru față de cum a fost descris în referatele procurorilor, declarațiile martorilor, a precizat Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșeanu.

Acesta este cel de-al șaselea termen în dosarul Caracal. În ședintele trecute au fost audiați mai mulți martori și au fost analizate o parte din probe. La începutul acestei săptămâni, Curtea de Apel Craiova a judecat o cerere de strămutare după ce Gheorghe Dincă a cerut judecarea dosarului în altă localitate. Solicitarea a fost însă respinsă. În acest dosar, Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit, violat și ucis pe Alexandra Măceșeanu și Luiza Melencu. El este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte.

„Am luat legătura cu partea americană, cu oamenii din America”

Și Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, a oferit mai multe detalii despre ce se întâmplă acum cu cazul Caracal, și menționează că sunt mai multe lucruri în neregulă.

Am luat legătura cu partea americană, cu oamenii din America. Dacă vă aduceți aminte, apare o verificare a contului de Facebook a Luizei și am constatat un lucru foarte interesant. Cum au recunoscut, și reprezentanții României din Statele Unite au fost dezinformați de DIICOT prin faptul că lor nu li s-a spus niciodată că după răpire, de pe telefonul Luizei s-au făcut apeluri, lucru care a părut foarte ciudat și pentru pentru reprezentantul României din America, dar și pentru mine.

Cumpănașu vorbește de o relație a sa cu doamna Hăineală. Și de ce vreau să vă spun că este foarte ciudată această relație, pentru că el spune că la ora 11 doamna Hăineală l-a anunțat că a fost identificat Dincă și se pregătește descinderea în casa lui Dincă, iar a doua zi abia se descinde în casa lui Dincă. În ce calitate doamna Hăineala, în data de 25 iulie, se interesează de cazul Măceșeanu, dacă abia în 26 se iau măsurile, a declarat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.

Alexandru Cumpănașu a fost audiat mai bine de o oră și jumătate și susține că a fost o audiere lungă și că judecătoarea este de bună credință. Cumpănașu i-a adresat întrebări lui Dincă, i-a cerut să spună unde este Alexandra și a făcut referire și la copiii lui Dincă și la traficul de persoane.

Dincă a spus că va da detalii despre fete la finalul procesului și l-a întrebat și el pe Cumpănașu de ce nu a căutat fetele în Turcia și le-a cautat în Italia. Cumpănașu susține că Dincă a avut o atitudine defensivă, nu are nicio remușcare, nici el și nici Fane Risipiteanu. Unchiul Alexandrei spune ca Dincă e lucid, calculat, cu un simț al orientarii iar prin atitudinea pe care o are vrea o pedeapsă mai mică.

Următorul termen a fost stabilit la data de 17 martie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...