Vestea mare pe care o așteptam de la Raed Arafat. Când crede că vom reveni la normalitate

Nicu Stan, Gabriel Peneș 05.02.2021, 13:11
Vestea mare pe care o așteptam de la Raed Arafat. Când crede că vom reveni la normalitate

Vestea mare pe care o așteptam cu toții a venit de la Raed Arafat. Când crede acesta că vom reveni la normalitate, citiți în articolul de mai jos.

Raed Arafat a făcut anunțul așteptat de toți românii. Când revenim la viețile de dinainte

Raed Arafat a dat vestea cea mare în ceea ce privește cea mai mare problemă a românilor. Când revenim la normalitate? Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență crede că România va cunoaște un început de normalizare, târziu în vara acestui an, condiția principală fiind aceea să nu apară vreo nouă tulpină a coronavirusului care să nu răspundă la vaccin.

Dacă mergem bine cu vaccinarea, cred că în vara acestui an către toamnă o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre. În speranța că nu apare o tulpină care nu răspunde la vaccin”, a declarat Raed Arafat, potrivit alephnews.ro.

Respectarea regulilor sanitare a dus la scaderea numarului de persoane noi infectate
Respectarea regulilor sanitare a dus la scaderea numarului de persoane noi infectate

De ce a scăzut numărul noi de infectări

În plus, Raed Arafat considerăcă scăderea numărului de noi infectări din Roânia este rezultatul ”măsurilor serioase” luate la timp, respectiv purtarea măștilor de protecție, limitarea contactelor la locurile de muncă, etc.

Astea toate luate din timp și păstrate au dus la acest lucru. Dar această stabilitate rămâne fragilă și dacă nu respectăm regulile, poate crește (rata de infectare – n.red.). E bine să păstrăm măsurile concomitent cu vaccinarea”, a mai declarat Raed Arafat.

Cați oameni s-au vaccinat până acum în România

Despre vaccinarea națională Raed Arafat spune că, deși există critici, România este printre țările cu rezultate foarte bune. Avem peste jumătate de milion de oameni vaccinați, ceea ce reprezintă 2% din populație.

Pe de altă parte, specialiștii au observat un nou efect secundar al vaccinului Moderna.

Care este efectul advers rar observat la vaccinul Moderna

”Braţ Covid”, cum a fost denumit efectul advers rar apărut după administrarea vaccinului Moderna se manifestă prin mâncărimi, iritaţii ale pielii, uneori însoţite de roşeaţă sau urticarie.

Vrem să-i liniștim pe oameni şi să le spunem că acesta este un fenomen cunoscut. A avea o pată roșie mare pe braț timp de câteva zile s-ar putea să nu fie distractiv, dar realitatea este că nu trebuie să intrați în panică și nu sunt motive pentru care să vă faceți şi a doua doză de vaccin”, a declarat pentru SUA TODAY, dr. Esther Freeman, director în dermatologie globală la Spitalul General din Massachusetts.

Cum se numeste, de fapt, efectul advers în termeni medicali

Esther Freeman mai spune că termenul oficial folosit de dermatologi și alergologi pentru a descrie efectul advers al vaccinului Moderna este ”hipersensibilitate cutanată întârziată”.

Urmăriți Impact.ro și pe