Incendiu de proporții în Buzău. Ce suprafață este afectată. ”Cantitatea de materiale combustibile este foarte mare” VIDEO

Andrei Cezar 19.01.2021, 13:13

Incendiu devastator la un depozit de materiale frigotehnice de lângă Buzău. Flăcările violente se propagă pe o suprafață de 500 de metri pătrați, iar fumul gros poate fi văzut de la kilometri întregi. În momentul de față pompierii se luptă cu vâlvătaia. Având în vedere degajările mari de fum, autoritățile au trimis un mesaj RO-Alert către cetățenii din zona afectată.

Incendiu de proporții în Buzău. Pompierii se luptă în acest moment să stingă flăcările

Update, ora 13.10: Pompierii au localizat incendiul și acționează pentru lichidarea acestuia. Potrivit estimărilor, suprafața toatală afectată este de aproximativ 1.500 de metri pătrați. Din fericire nu există victime.

Știrea inițială:

Incendiul a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112 în jurul orei 10.50, cel mai probabil de către unul dintre angajații depozitului. În curtea societății comerciale care se află în comuna Țintești de lângă Buzău se aflau depozitate carcase de frigider care au s-au aprins într-un timp foarte scurt. La fața locului s-au deplasat nu mai puțin de opt autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autoscară, pompierii fiind nevoiți să acționeze pentru domolirea focului din mai multe direcții. Flăcările riscă să se extindă și la o hală învecinată.

”În momentul de față, incendiul arde cu flacără deschisă, viloentă, cu degajări mari de fum, cantitatea de materiale combustibule este foarte mare. Direcția vântului nu ne ajută absolut deloc. Tot fumul se duce către oraș.”, a precizat pentru Impact.ro purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Oamenii din zonă au primit mesaj Ro-Alert

Din cauza fumului extrem de gros, purtat de vântul puternic, autoritățile au trimis un mesaj Ro-Alert pentru populația din zona afectată pentru ca oamenii să își ia toate măsurile de precauție.

”Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Romrecycling, Sos. Pogonele (Zona Industrială) Municipiul Buzău. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru accesul forțelor de intervenție. Respectați recomandările impuse de autorități, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricții rutiere sau rute ocolitoare. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare.!”, se arată în mesajul trimis populației din zona afectată prin sistemul național de atenționare RO-Alert.

De asemenea, din cauza propagării violente a flăcărilor și a degajărilor mari de fum, circulația autovehiculelor în zonă a fost și ea oprită. Până în acest moment nu se cunoaște exact motivul producerii incendiului, însă după stingerea sa, pompierii vor fi nevoiți să stabilească din ce cauză au izbucnit flăcările.

Urmăriți Impact.ro și pe