7G în Norvegia – cum se mișcă lucrurile în țara nordică, cu o viteză de net mult peste 5G

Daria Petrescu 13.01.2021, 20:08
7G în Norvegia – cum se mișcă lucrurile în țara nordică, cu o viteză de net mult peste 5G

În ultimii ani, tehnologia a evoluat tot mai mult, mai ales când vine vorba despre viteza internetului. După ce mai multe țări au lansat rețeaua 5G, altele au introdus deja 7G și 8G, ceea ce presupune o viteză mult mai mare de internet. Astfel că, țara care profit deja de viteza internetului 7G și 8G. Cum se mișcă lucrurile în țara nordică, cu o viteză de net mult peste 5G

7G în Norvegia și o viteză mai mare a internetului

Potrivit Ookla, o agenție care examinează viteza de bandă largă la nivel internațional, se știe care este viteza internetului în care țară.

India, spre exemplu, potrivit Ookla, are o viteză medie a conexiunii la internet de 2,0 Mbps. India este clasată pe poziția 116. S-ar putea să existe o schimbare a rangului după lansarea 4G.

Ookla a proiectat aplicația „Speedtest dot net” pentru a măsura viteza internetului, cu ajutorul căreia utilizatorii își pot testa viteza internetului în orice moment.

Care este realitatea rețelei 7G și 8G

Realitatea este că procesul de înființare a unei rețele 5G se desfășoară în toată lumea chiar acum. Unele țări au înființat o rețea 5G și, de asemenea, au lansat comercial. Astfel că, dacă vorbim despre rețelele 7G și 8G, deja vorbim despre ceva mult mai bun.

Există unele țări în care viteza internetului este ca rețeaua 7G și 8G, dar nu o putem numi rețea 7G sau 8G. Există o mare diferență între viteza internetului și generația mobilă. Asta, din cauza vitezei internetului.

Nu putem spune că viteza rețelei 7G sau 8G este în creștere. De exemplu, viteza internetului în NASA este de 91 GBPS, asta  înseamnă de 13000 de ori mai rapidă decât viteza noastră de internet.

Norvegia se află în top 11

Unele țări oferă în continuare servicii 3G, dar viteza lor de internet este mai bună decât rețeaua 4G. Există o țară care s-a clasat pe locul 11 în ceea ce privește viteza internetului.

De asemenea, viteza medie a internetului pe telefoanele mobile a crescut cu 69% în ultimul an și a sărit de pe poziția a 11-a în top. Această țară este Norvegia.

Există o viteză de 69 la sută. Asta înseamnă că,  crește și oferă în prezent viteza internetului de 52,6 Mbps. Datorită vitezei de internet a Norvegiei, nu putem spune că există o rețea 7G sau 8G acolo.

Viteza internetului în Norvegia este de 52,6 Mbps

Însă, putem spune că viteza internetului este furnizată în Norvegia, cum ar fi rețeaua 7G sau 8G. Norvegia este o țară din lume în care viteza internetului este cea mai rapidă.

Există multe țări în lume în care oamenii nu au nicio problemă cu viteza internetului. Dacă vorbiți despre țările cu cea mai mare viteză a internetului, știți care țară este numărul unu la nivel mondial în ceea ce privește viteza internetului?

Potrivit Ookla, o agenție care examinează viteza de bandă largă la nivel internațional, în doar 13 luni, Norvegia a sărit de pe poziția a 11-a în top în ceea ce privește viteza internetului mobil, potrivit technopediasite.com.

În prezent, viteza internetului în Norvegia este de 52,6 Mbps. Putem spune că viteza internetului, cum ar fi 7G sau 8G sunt furnizate în Norvegia.

Urmăriți Impact.ro și pe