5 lucruri pe care nu trebuie să le aspiri niciodată. Îți strici sigur aspiratorul

Anca Manolica 04.10.2022, 10:43
5 lucruri pe care nu trebuie să le aspiri niciodată. Îți strici sigur aspiratorul

Aspiratorul este unul dintre cele mai folositoare electrocasnice dintr-o casă atunci când vine vorba de curățenie. Este rapid și eficient, ajutându-te să ai casa mai curată în doar câteva minute. Cu toate acestea, există însă și lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată deoarece pot provoca probleme destul de mari, chiar până la distrugerea aspiratorului.

Lucruri pe care nu trebuie să le aspiri

Fie că ești neîndemânatic în bucătărie sau că ai cea mai pufoasă pisică din lume, întotdeauna ai ceva de curățat. Iar atunci când vine vorba de a păstra casa impecabilă, aspiratorul este una dintre cele mai utile unelte din locuință. Este cu siguranță una dintre cele mai bune invenții din toate timpurile, dar există unele lucruri pe care nu ar trebui să le aspiri niciodată.

În caz contrar, ar putea face ca aspiratorul tău să se înfunde, să se rupă sacul sau chiar să sufere o defecțiune și să te lase cu și mai mult haos în casă. Așadar, iată ce 5 lucruri pe care nu ar trebui niciodată să le aspiri:

1. Bucăți mari de sticlă spartă

Acestea sunt periculoase pentru aspiratorul tău, deoarece pot perfora sacul, se pot înfige în furtun sau pot zgâria interiorul. Așa că cel mai bine ar fi să le aduni cu o mătură.

2. Moloz

Dacă faci renovări în casa ta, sigur praful și resturile de materiale se regăsesc peste tot. Sub nicio formă nu ar trebui să încerci să le aspiri, pentru că o piesă prea mare ți-ar putea strica imediat aspiratorul.

Lucruri pe care nu trebuie să le aspiri
Lucruri pe care nu trebuie să le aspiri

3. Lucruri umede

Deși unele aparate pot să aspire și lichide, alimentele umede nu sunt pe listă. Ele pot deteriora foarte ușor motorul sau pot provoca mucegai și bacterii care, ulterior, vor emana un miros neplăcut.

4. Cosmetică și machiaj

Încercarea de a le aspira ar putea crea mai multe probleme decât să le rezolve. Fardul de ochi, fondul de ten, fardul de obraz, chiar și bucățele sparte de ruj, rimel, niciunul dintre aceste lucruri nu ar trebui să ajungă vreodată în aspirator. Este foarte probabil ca peria acestuia să împrăștie machiajul mai adânc în covor. Și chiar dacă machiajul reușește să fie aspirat cu succes, unele produse se pot topi de fapt odată ce sunt înăuntru și pot chiar strica electrocasnicul.

5. Cantități mari de păr

Nu este un aspirator menit să aspire părul? Da, dar nu pentru cantități mari de păr deodată. Părul lung se poate încurca în jurul rolei de perie și îți poate înfunda foarte ușor aspiratorul. Mătură grămezile mari de păr (mai ales în cazul frizeriei sau coaforului) înainte de a da cu aspiratorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...