A pus, din greşeală, amidon pe covor. După doar câteva minute, a descoperit cel mai tare truc

Andra Daoud 05.01.2022, 17:51
A pus, din greşeală, amidon pe covor. După doar câteva minute, a descoperit cel mai tare truc

Amidonul este cunoscut de gospodine pentru proprietățile pe care le are atunci când este folosit la gătit. Îngroașă sosurile, cremele pentru prăjituri și se folosește la o mulțime de preparate. Puțini oameni știu însă că banalul amidon alimentar poate avea și alte utilizări în gospodărie, în afara bucătăriei. Cum poate fi folosit pe covoare sau pe haine și ce trebuie să știe gospodinele.

Ce se întâmplă dacă pui amidon pe covor

Dincolo de rolul lui la gătit, amidonul poate fi un aliat de nădejde în gospodărie, în lupta cu anumite pete de pe haine și chiar de pe covoare. De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă cadă ulei sau grăsime pe covor în timp ce gătiți sau mâncați? Aceste pete nu ar trebui să vă dea bătăi de cap, dacă aveți la îndemână puțin amidon alimentar.

Tot ce trebuie să faceți este să presărați o mână de amidon peste pata de grăsime și să lăsați să acționeze câteva minute. Amidonul va absorbi uleiul, iar pata va dispărea ca prin minune după ce îl scuturați sau aspirați. Dacă mai este cazul, spălați locul respectiv cu apă și detergent, iar pata se va duce complet, fără să fie nevoie să insistați. Trucul este valabil și pentru haine, nu doar pentru covoare.

De asemenea, amidonul ajută la menținerea mirosului proaspăt al hainelor. Atunci când călcați hainele sau lenjeria de pat, dizolvați o lingură de amidon într-o sticlă cu apă și pulverizați hainele. La final, acestea vor avea un aspect impecabil, ca și cum ar fi apretate, iar mirosul de proaspăt spălat se va menține pentru mai mult timp.

A pus, din greşeală, amidon pe covor. După doar câteva minute, a descoperit cel mai tare truc
A pus, din greşeală, amidon pe covor. După doar câteva minute, a descoperit cel mai tare truc

În ce fel mai puteți folosi amidonul în gospodărie

Nu doar petelor de ulei și grăsime le vine de hac amidonul. El poate fi eficient și în îndepărtarea altor pete dificile de pe haine. Anumite pete precum cele de iarbă sau de sânge uscat se pot îndepărta folosind o pastă făcută din amidon și apă. Amestecați câteva linguri de amidon cu apă, fără să îl dizolvați complet, ci doar să formați o pastă consistentă. Aplicați-o peste pete, lăsați să acționeze 10 minute, după care puneți hainele la spălat cum o faceți în mod normal.

Amidonul este eficient și la curățarea geamurilor. Adăugați o lingură de amidon în soluția cu care ștergeți geamurile sau într-un amestec de apă și oțet, pulverizați pe geamuri și ștergeți. Veți observa că geamurile se vor curăța mult mai ușor, iar petele și dârele asupra cărora trebuie să insistați de obicei, vor dispărea ca prim minune grație amidonului.

 

Urmăriți Impact.ro și pe