4 motive pentru care cadrele didactice vor să iasă mai repede la pensie. Un detaliu a surprins pe toată lumea

Diana Radu 11.11.2019, 16:59
4 motive pentru care cadrele didactice vor să iasă mai repede la pensie. Un detaliu a surprins pe toată lumea

Cadrele didactice au semnat o petiție prin care cer pensionarea profesoarelor la vârsta de 55 de ani și a profesorilor la 57 de ani. Care sunt cele patru motive pentru care cadrele didactice vor să iasă mai repede la pensie?

Profesorii vor să iasă mai devreme la pensie. Motivul: Elevii au probleme de comportament

Profesorii au semnat o petiție prin care solicită scăderea vârstei de pensionare atât pentru profesori, cât și pentru profesoare. Până acum petiția astrâns 25 de mii de semnături în doar câteva zile. Unul dintre motivele pentru care profesorii vor să iasă la pensie mai devreme îl reprezintă comportamentul inadecvat a 75% dintre elevii din școlile românești.

La momentul actual vârsta de pensionare pentru femei este de 63 de ani, iar pentru bărbați de 65 de ani, potrivit Casei Naționale de Pensii, notează edupedu.ro.

Profesorii sunt nemulțumiți de comportamentul elevilor și cer să iasă mai repede la pensie
Profesorii sunt nemulțumiți de comportamentul elevilor și cer să iasă mai repede la pensie

Cele 4 motive pe care profesorii le invocă pentru a ieși mai repede la pensie

„1. Aspecte sociale: În marea majoritate a școlilor din România, peste 75% din elevii absolvenți au probleme de comportament. Acestea sunt probate prin intermediul investigatiilor realizate de organizații sau instituții de sociometrie legale. Munca unui profesor nu poate fi comparată cu a niciunei categorii sociale favorizate pentru pensioanarea anticipată, cu atât mai mult cu cât calitatea elevilor diferă de la o școală la alta. În acest sens, solicitarea vine din partea profesorilor care se confruntă cu astfel de probleme.

2. Aspecte politice: Implicarea politicului in institutiile de învățământ este o problema nesoluționată din 30 decembrie 1947. Dirijismul educațional este un fenomen vizibil și astăzi, având ca dovadă metodologia organizării concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere în învățământ.

3. Aspecte educaționale: Educația este progresiv afectată de imixtiunea administrației europeane în problemele stringente est-europene, ca urmare a cursului diferit de-a lungul istoriei.

4. Aspecte economice: Personalul didactic reprezintă momentan penultima categorie de intelectuali remunerată după noua grilă de salarizare din anul 2018, ceea ce înseamnă o subestimare a principalei clase sociale care contribuie la dezvoltarea unei naţiuni. Astfel, se recomandă soluţionarea de urgenţă a restabilirii demnităţii profesionale a salariaţilor din educaţie. Prin urmare, volumul muncii personalului didactic este cu mult peste obiectivele prioritare a unor societăţi ce se recomandă a fi democratice, se arată în petiția semnată de profesori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI