34.000 de elevi din școli și grădinițe din București învață online. Totuși, în nicio școală nu s-a suspendat total prezența fizică

Badea Violeta 27.09.2021, 15:46
34.000 de elevi din școli și grădinițe din București învață online. Totuși, în nicio școală nu s-a suspendat total prezența fizică

Noi date publicate luni, 27 septembrie, cu privire la situația epidemiologică de la nivelul Capitalei, în ceea ce privește sistemul de învățământ, arată că circa 34.000 de elevi din București învață online săptămâna aceasta. Concret, este vorba despre 11% din totalul celor 301.000 de elevi.

Câți elevi din Capitală au trecut în sistem online de învățământ

Potrivit ultimelor date actualizate de Inspectoratului Școlar București (ISMB), 34.000 de elevi din Capitală vor desfășura cursuri online săptămâna aceasta. Reprezentanții anunță că este vorba despre elevi din jumătate din școlile și grădinițele din București, unde au activitatea suspendată în acest moment 1.300 de clase.

Cifrele sunt îngrijorătoare dacă ne gândim că numărul elevilor din București aflați astăzi în online este egal cu cel din restul țării. Tot 34.000 de elevi din 54 de localități învață online, fiindcă rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori, conform secretarului de stat Sorin Ion de la Ministerul Educației.

„În acest moment avem aproximativ 1.300 de clase cu activitate fizică suspendată (dintr-un total de aproximativ 12.000 de efective – datele sunt în curs de actualizare), în aproximativ 320 de unități (din 655). În hotărârea CMBSU de ieri au fost introduse școli în care există clase/grupe a căror activitate cu prezență fizică a fost suspendată în urma infectării unor cadre didactice.

Pentru situația în care se suspendă activitatea cu prezență fizică în urma infectării unor elevi, suspendarea se face la propunerea CA-ului unității (aceste clase nu vor apărea în vreo hotărâre CMBSU). Deocamdată, nu avem școli în București în care să fi fost suspendată total activitatea cu prezență fizică”, au menționat reprezentanții ISMB, potrivit edupedu.ro.

Cati elevi din Capitala au trecut in sistem online de invatamant
Cati elevi din Capitala au trecut in sistem online de invatamant

„Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că numărul ridicat de cazuri de infectare raportate în rândul elevilor nu reprezintă consecința desfășurării cursurilor în format fizic, conform antena3. Cu toate astea sunt șanse mari ca mai multe unități de învățământ din România să se închidă în perioada următoare.

„Să nu uităm de perioada de incubare. Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală. Sunt infectările rezultate în urma altor activităţi.

Peste două săptămâni vom putea avea o concluzie relevantă privind influenţa mobilităţii generată de deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică asupra ratei de infectare”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...