21 de români, omorâți de armata rusă în Ucraina. Bilanțul este anunțat de Ministerul rus al Apărării

Andra Daoud 12.07.2022, 14:46
21 de români, omorâți de armata rusă în Ucraina. Bilanțul este anunțat de Ministerul rus al Apărării

21 de români au fost uciși până în prezent în Ucraina, potrivit declarației de presă pe care o oferă zilnic purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. Autoritățile de la Moscova au comunicat marți datele despre volutarii străini din armata ucraineană pe care Rusia susține că i-a ucis în timpul invaziei din Ucraina.

Ministerul Apărării din Rusia susține că 21 de români au murit în Ucraina

Autoritățile din Rusia au raportat marți numărul de voluntari străini pe care armata rusă i-ar fi ucis în războiul din Ucraina. Printre ei s-ar afla și 21 de români, potrivit declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova.

În timp ce Ucraina susține că 20.000 de străini sunt înrolați voluntar în cadrul armatei sale, Rusia a comunicat marți o cifră de aprope 10 ori mai mică. Autoritățile de la Moscova nu recunosc statutul de combatanți al celor care luptă voluntar de partea Ucrainei în acest război, ci îi consideră mercenari, pentru a justifica lipsa protecției date de legile internaționale de război.

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a transmis marți că, în ultimele trei săptămâni, printre voluntarii din Ucraina care au murit se numără și 21 de cetățeni români.

„Ministerul rus al Apărării monitorizează și înregistrează după nume toți mercenarii străini care au sosit în Ucraina pentru a lua parte la operațiuni de luptă. După cum am menționat deja, contrar afirmațiilor false ale regimului de la Kiev cu privire la presupusa cifră de 20.000 de mercenari străini care au sosit în Ucraina, numărul lor real este mult mai mic. În plus, este în scădere constantă.

În ultimele trei săptămâni, numărul mercenarilor din Ucraina a scăzut de la 3.221 la 2.741, ca urmare a acțiunilor ofensive ale unităților Forțelor Armate Ruse și ale miliției populare din republicile Lugansk și Donețk. În acest timp, în ciuda sosirii a altor 151 de mercenari, 391 de militanți au fost uciși. Alte 240 de ‘gâște sălbatice’ s-au grăbit să fugă în afara Ucrainei.

Polonia se află din nou în fruntea listei în ceea ce privește viteza și numărul de luptători uciși în această perioadă, cu 166 de luptători polonezi uciși. Dintre reprezentanții georgieni, 50 de ‘soldați ai norocului’ au fost uciși, Marea Britanie a pierdut alți 23 de mercenari în Ucraina.

De asemenea, 21 de luptători români și 15 canadieni au fost uciși în trei săptămâni. Date actualizate cu privire la numărul de mercenari străini aflați în prezent în Ucraina au fost publicate pe resursele de informații ale Ministerului rus al Apărării de pe internet. Încă o dată, Forțele Armate Ruse identifică mercenari străini chiar dacă ei doar se pregătesc să intre în Ucraina.

Permiteți-mi să vă reamintesc că, în conformitate cu dreptul internațional umanitar, toți mercenarii străini sunt necombatanți și cel mai bun lucru care îi așteaptă dacă sunt capturați vii este un proces și termene maxime de închisoare.”, a spus generalul Igor Konașenkov, potrivit Libertatea.

Urmăriți Impact.ro și pe