Zile libere pentru bugetari, în iulie și august. Când vor mai sta românii acasă

Stefan Daniel 10.07.2019, 16:45
Zile libere pentru bugetari, în iulie și august. Când vor mai sta românii acasă

Zile libere pentru bugetari, în iulie și august. Vrei să-ți mai planifici o scurtă vacanță sau n-ai apucat încă să iei una? Atunci ar fi bine să știi câte zile libere legale au mai rămas din acest an. Pentru ultimele două luni de vară, nu am vești prea bune, în ceea ce privește zilele libere. Le poți, însă, combina cu zilele de concediu prevăzute în contractul tău de muncă.

Zile libere pentru bugetari, în iulie și august: câte au fost și câte au mai rămas

Zile libere pentru bugetari, în iulie și august. Când vor mai sta românii acasă

Anul acesta, adică în primele șase luni, bugetarii s-au desfătat destul de mult cu zilele libere legale și cu așa-zisele punți de legătură oferite de Guvernul Dăncilă, dar, ca orice lucru bun, nu durează mult. A doua jumătate a anului 2019 o să aibă mai puține zile libere date de sărbătorile ortodoxe și catolice. Anul acesta, au fost 15 zile libere date de Guvern, iar din ele, s-au dus deja zece.

Pentru luna iulie n-a mai rămas nicio zi liberă, așa că va trebui să te mulțumești cu epuizarea zilelor de concediu din contractul de muncă, dacă nu mai reziști întreaga lună la muncă.

Vestea bună vine pentru luna august, când românii vor comemora așa-numita sărbătoare „Sfânta Maria mare”, cum e numită popular. În realitate, este vorba de Adormirea Maicii Domnului, care se comemorează pe 15 august, în fiecare an. Nu există Maria „mare” sau „mică”, însă românii au atribuit acești termeni ca să arate importanța sărbătorii.

Zile libere pentru bugetari, rămase în 2019

Dacă scoți de la socoteală ziua de 15 august, mai rămân doar patru zile libere oferite de Guvern pentru restul anului.

După Adormirea Maicii Domnului, următoarea zi liberă va fi dată de sărbătoarea Sfântul Apostol Andrei, adică pe 30 noiembrie.

Biserica ortodoxă i-a învățat pe creștini, timp de sute de ani, că Apostolul Andrei a fost cel care a creștinat teritoriile românești, dar și cele din jur. Evident că, în realitate, un singur om nu putea să răspândească la o scară atât de largă o religie monoteistă, într-o regiune cât se poate de păgână. Nu dintr-o dată, cel puțin. A fost nevoie de mult timp ca oamenii să înceapă să creadă în altceva decât în rusalii, sânziene și vampiri.

Va veni apoi 1 Decembrie, Ziua Națională a României, care s-ar putea să fie celebrată la fel de banal ca și până acum, cu defilarea acelorași vehicule militare și cu fasole cu cârnați.

Și, la finalul anului, vor fi zilele de Crăciun, 25 și 26 decembrie.

Zile libere pentru bugetari, în iulie și august. Când vor mai sta românii acasă

Vezi și aici mai multe detalii.

Urmăriți Impact.ro și pe