Se scumpesc vacanțele la mare și la munte: cât plătești pentru un concediu pe litoral

vali 01.07.2019, 13:58
Se scumpesc vacanțele la mare și la munte: cât plătești pentru un concediu pe litoral
Vacanțele la mare și la munte se scumpesc considerabil de astăzi, 1 iulie. Hotelierii susțin că tarifele pot fi și cu 20% mai mari decât cele percepute în lunile mai și iunie.
Cine vrea să-și petreacă vacanța la mare sau la munte în perioada 1 iulie – 15 august trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar.  Federația Patronatelor din Turismul Românesc estimează o creștere de 20% a prețurilor în stațiunile de la malul Mării Negre.
Aceleași creșteri vor fi operate și de hotelierii de la munte. Explicația ar fi că stațiunile sunt extrem de aglomerate în această perioadă, iar hotelierii caută să profite. Cererea e mare, datorată în mare parte și tichetelor de vacanță pe care le primesc bugetarii. Cei mai câștigați sunt românii care și-au cumpărat vacanțele încă din perioada ianuarie-februarie.

1 iulie, dată de la care stațiunile încep să devină extrem de aglomerate

Scumpirile, susțin patronatele din domeniu, sunt o consecință a faptului că litoralul este foarte aglomerat între 1 iulie și 15 august. E o perioadă în care majoritatea românilor merg în concedii.
„Dacă cineva ar vrea să vină în iunie, prețurile sunt foarte mici, aproape la nivel de costuri. Dar ei nu vin acum. Hotelurile sunt jumătate goale, dar cu tarife foarte mici. În schimb, de la 1 iulie, ar trebui să avem hoteluri din cauciuc, să le întindem, că să le dublăm capacitatea. Noi românii vrem să mergem când e mai scump, că e mai multă lume! Degeaba facem noi oferte peste oferte în extrasezon, că lumea tot în număr mic vine. Deci, concluzia care e? Nu avem bani, dar mergem când e cel mai scump”
Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executi al Federației Patronatelor din Turismul Românesc
În prezent, susțin hotelierii, gradul de ocupare în stațiunile de la malul mării este de peste 90%. Cei mai mulți hotelieri, însă, susțin că gradul va urca rapid la 100%, în condițiile în care mulți dintre ei susțin că au toate camerele rezervate până pe 15 august.
Urmăriți Impact.ro și pe