Zi importantă pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD ar putea fi eliberat condiţionat. “Am îndurat abuzuri nouă luni de zile”

Stan Filon, Cristi Ionică 26.05.2021, 11:36
Zi importantă pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD ar putea fi eliberat condiţionat. “Am îndurat abuzuri nouă luni de zile”

Ziua de miercuri este una foarte importantă pentru fostul lider PSD Liviu Dragnea! Acesta ar putea fi eliberat din închisoare, dacă magistrații constată că fostul social-democrat și-a învățat lecția și este așadar eligibil pentru eliberare condiționată.

Zi importantă pentru Liviu Dragnea. Află dacă poate fi eliberat condiționat

Liviu Dragnea apare miercuri în fața magistraților, prin videoconferință, unde încearcă să-i convingă pe aceștia că merită să fie eliberat condiționat, după doi ani de detenție. Fostul lider PSD a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Conducerea penitenciarului Rahova și-a dat acordul pentru punerea sa în libertate, însă Liviu Dragnea trebuie să-i convingă și pe judecători că merită să fie eliberat condiționat, după doi ani de detenție. Acum s-a aflat și ce a declarat fostul social-democrat în timpul videoconferinței.

Zi importanta pentru Liviu Dragnea. Afla daca poate fi eliberat conditionat
Zi importanta pentru Liviu Dragnea. Afla daca poate fi eliberat conditionat

”Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor”

“Tot ce a spus doamna avocat este susţinut de mine, mă refer la o parte din ce am auzit la DNA, faptul că am avut o sancţiune, dacă vorbim de ea e vorba de o convorbire pe online între mine şi o persoană şi cu aprobarea penitenciarului. Sancţiunea mi-a fost dată şi se vorbeşte despre conţinutul convorbirii pentru că în România 2021 nu mai ai dreptul la păreri, că am criticat actuala clasă politică.

Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică. Nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii. Nu am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată”, a spus, miercuri, Dragnea, în faţa judecătorilor.

Judecătorii se vor pronunța pe data de 27 mai

Întrebat de judecător dacă a înţeles sentinţa, condamnarea, fostul şef PSD a replicat că a “înţeles perfect”. Când a fost rugat să-și dea masca de protecție jos, Liviu Dragnea a recunoscut că este și vaccinat împotriva coronavirusului. Judecătorii au stabilit că pronunţarea în acest caz va fi dată joi, 27 mai.

Liviu Dragnea avea de partea sa, la data judecării pe fond, la Judecătoria Sectorului 5, avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.