Zelenski se așteaptă la progrese în privința aderării Ucrainei la UE

Mihnea Tălău 18.03.2022, 15:45
Zelenski se așteaptă la progrese în privința aderării Ucrainei la UE

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a declarat că a discutat vineri cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și că Ucraina se așteaptă la progrese în ceea ce privește cererea sa de aderare la Uniunea Europeană în următoarele luni.

Zelenski solicită grăbirea aderării țării sale la UE

„Am avut o conversație substanțială cu președintele CE. Avizul CE privind cererea Ucrainei de aderare la UE va fi pregătit în câteva luni. Guvernul ucrainean și CE sunt instruite. Ne îndreptăm împreună spre obiectivul nostru strategic”, a declarat Zelensky pe pagina sa de Twitter, potrivit Reuters.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat luni cererea de aderare la Uniunea Europeană, în timpul invaziei militare asupra Ucrainei ordonată de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Top 25 cele mai vândute mărci auto anul trecut în Uniunea Europeană. Pe ce loc se află Dacia

Klaus Iohannis sprijină demersul Ucrainei

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat, zilele trecute că țara noastră sprijină demersul Ucrainei.

„România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și Georgiei, în Uniunea Europeană. Locul acestor parteneri ai UE este în interiorul familiei europene, iar România va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate.”, a afirmat președintele României.

Un stat non-membru al Uniunii Europene care dorește să adere la blocul comunitar trebuie să respecte un set de măsuri, cunoscut sub denumirea de „criteriile de la Copenhaga”.

Zelenski propus pentru Premiul Nobel pentru Pace

Mai mulţi oameni politici din mai multe ţări europene, inclusiv din România, au cerut într-o scrisoare deschisă ca preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi poporului ucrainean să le fie decernat Premiul Nobel pentru Pace.

Aceștia au transmis o scrisoare care a fost semnată până în prezent de 36 de oameni politici, preponderent olandezi, dar pe ea figurează şi politicieni din ţări precum Regatul Unit, Germania, Suedia, Estonia, Bulgaria, România şi Slovacia.

Acest documentul a mai fost semnat şi de fostul premier eston Andrus Ansip şi de fostul ministrul de externe olandez Bert Koenders, precum şi de mai mulţi eurodeputaţi.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...