UE, despre cererea de aderare a Ucrainei la blocul comunitar. Ce a anunțat președintele Consiliului European

Beatrice Dumitru 07.03.2022, 16:35
UE, despre cererea de aderare a Ucrainei la blocul comunitar. Ce a anunțat președintele Consiliului European

După declanșarea războiului din Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a cerut ca țara sa să fie primită cât mai repede în Uniunea Europeană. Cererea liderului de la Kiev nu a rămas fără ecou, iar liderii europeni vor discuta despre aderarea Ucrainei la blocul comunitar. Anunțul președintelui Consiliului European.

UE, despre cererea Ucrainei de aderare la blocul comunitar

În urmă cu o săptămâna, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a țării sale la Uniunea Europeană în procedură de urgență, chiar în timpul primei runde de negocieri ruso-ucrainene din Belarus. „Scopul nostru este să fim alături de toți europenii și, cel mai important, să fim la nivelul lor”, spunea Volodimir Zelenski în urmă cu o săptămână.

Acum, liderii Uniunii Europene vor discuta despre cererea Ucrainei de aderare la blocul celor 27 de națiuni în zilele următoare, a declarat luni președinteleConsiuliului European, Charles Michel, într-un tweet. Aceștia se vor întâlni să discute despre războiul din Ucraina și despre cererea fostei republici sovietice, în cadrul unui summit care va avea loc joi, 10 martie, la Paris, notează Reuters.

UE, despre cererea de aderare a Ucrainei la blocul comunitar. Ce a anunțat președintele Consiliului European
Uniunea Europeană discuta despre cererea de aderare a Ucrainei.

Solidaritatea, prietenia și asistența fără precedent a UE pentru Ucraina sunt de neclintit. Vom discuta despre cererea de aderare a Ucrainei în zilele următoare„, a spus el.

UE a livrat arme și alte echipamente Ucrainei

Și președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a spus în urmă cu câteva zile că Ucraina „este una dintre noi și o dorim în UE”. Ucraina a făcut un prim pas spre aderarea la începutul anului 2014, dar progresul a fost unul lent.

Avem un proces cu Ucraina care include, de exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică. Avem o cooperare foarte strânsă pe rețeaua energetică, de exemplu. Atât de multe subiecte în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, sunt de-ai noștri. Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană”, declara Ursula von der Leyen, într-un interviu pentru Euronews.

Uniunea Europeană a ajutat Ucraina de la începutul războiului cu livrări arme și alte echipamente în valoare de 500 milioane de euro, într-un gest fără precedent. Mai mult, UE a impus sancțiuni dure împotriva Rusiei, ca răspuns la invadarea țării vecine.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...