Zelenski, noi acuzații dure la adresa NATO. „Auzim vorbindu-se mult despre Al Treilea Război Mondial”

Ana Anitoiu 15.03.2022, 15:31
Zelenski, noi acuzații dure la adresa NATO. „Auzim vorbindu-se mult despre Al Treilea Război Mondial”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lansat noi acuzații dure la adresa NATO. Liderul de la Kiev a criticat Alianța Atlanticului de Nord, marți, în cea de-a douăzecea zi de război, în timpul unei convorbiri online pe care a avut-o cu lideri europeni, printre care s-a numărat și prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Boris Johnson.

Ce acuzații a adus Zelenski împotriva NATO

Președintele Ucrainei a avut un apel video cu prim-ministrul britanic și reprezenanții altor state care participă la misiunea Joint Expeditionary Force. Volodimir Zelenski și-a exprimat din nou nemulțumirea față de refuzul Alianței Atlanticului de Nord de a implementa zona de excludere aeriană.

„Auzim vorbindu-se mult despre al Treilea Război Mondial, că ar putea izbucni dacă NATO închide spațiul aerian al Ucrainei pentru rachetele și avioanele rusești, și, ca atare nu a fost dispusă zona de excludere aeriană care ar fi avut scopuri umanitare.

Asta permite armatei ruse să bombardeze orașele pașnice și să arunce în aer blocuri de locuințe, spitale și școli. Patru clădiri cu etaj au fost bombardate în cursul dimineții, zeci de morți”, a declarat Volodimir Zelenski.

Zelenski, noi acuzatii dure la adresa NATO
Volodimir Zelenski

Liderul ucrainean a mai făcut această acuzație la adresa NATO. Volodimir Zelenski a avertizat că dacă ofensiva rusă nu ar fi respinsă de Kiev, Vladimir Putin nu s-ar opri, ci ar trece și la statele care în prezent se consideră în siguranță. În plus, el a criticat Alianța spunând că nu este pregătită să accepte Ucraina și că se teme de o confruntare cu Federația Rusă.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru soldații ruși

Într-un mesaj video pe care l-a publicat în cursul nopții de luni spre marți, Volodimir Zelenski le-a transmis soldaților ruși să se predea. Președintele ucrainean le-a adresat un mesaj direct, precizând că știe ce își doresc, din interceptările conversațiilor pe care le au între ei.

„Recruți ruși, ascultați-mă cu mare atenție! Ofițeri ruși, voi ați înțeles deja situația. Nu veți câștiga nimic din Ucraina. Veți lua vieți. Voi sunteți mulți, dar și dintre voi veți muri. Dar de ce să muriți? Pentru ce? Știu că vreți să trăiți.

Ascultăm conversațiile voastre în interceptări, auzim ce credeți cu adevărat despre acest război fără sens, despre această rușine și despre statul vostru. Ascultăm conversațiile pe care le aveți unul cu celălalt. Apelurile către familia de acasă. Auzim tot și tragem concluzii. Știm cine sunteți”, a transmis Zelenski.

Președintele Ucrainei a adăugat că le oferă militarilor lui Vladimir Putin o șansă de a supraviețui, în numele poporului ucrainean. Volodimir Zelenski le-a transmis că dacă se vor preda, vor fi tratați decent, așa cum nu i-a tratat propria lor armată și cum armata lor nu o tratează pe cea a Kievului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...