Zeci de trenuri blocate în Gara de Nord şi în jurul Bucureştiului. Sistemul energetic a căzut din cauza furtunii

Badea Violeta 14.06.2022, 19:14
Zeci de trenuri blocate în Gara de Nord şi în jurul Bucureştiului. Sistemul energetic a căzut din cauza furtunii

Circulația trenurilor a fost dată peste cap, după ce sistemul energetic a cedat în urma furtunii violente care a lovit Capitala. Nu mai puțin de 40 de curse feroviare cu plecare sau sosire în Gara de Nord din Capitală au avut parte de întârzieri. Vremea rea din București a provocat un adevărat dezastru și la metrou!

Traficul feroviar, dat peste cap de furtuna violentă

Marți, 14 iunie, circulația feroviară a avut de suferit din cauza furtunii din Capitală. 40 de garnituri feroviare au staționat pe linii, în Capitală și în jurul acesteia.

Au fost întârzieri de sute de minute în Gara de Nord și foarte mulți călători au fost revoltați de situația creată. O informare a venit și din partea CNCF CFR SA.

Potrivit anunțului, începând cu ora 16:45, traficul feroviar a fost oprit pe raza SRCF Bucuresti, între Ramificația Pajura și București Nord,din cauza a doi copaci căzuți pe linia de contact.

Căderea copacilor a fost provocată de fenomenele meteo extreme, mai precizează CNCF CFR SA. Se acționează în zona afectată, cu utilaje, iar circulația trenurilor se realizează cu remorcare Diesel, până se remediază deranjamentul produs la linia de contact. Opt trenuri așteaptă momentan primirea în stația București Nord.

O parte dintre ele se pare că și-au reluat circulația. Este vorba de cele pe secția Chiajna – Grădinar pe firele 1 și 2 și pe secția București Nord -Pajura pe firele F1 si F2.

Trenuri blocate din cauza furtunii
Trenuri blocate din cauza furtunii

Haos și la metrou

Situația nu a fost mai roz nici la metrou. Se pare că stația Valea Ialomiței de pe Magistrala 5 a fost inundată, potrivit economica.net. Metrorex a anunțat că s-a intervenit pentru dirijarea apelor și menținerea funcționalității gurilor de evacuare. De asemenea, reprezentanții au anunțat că circulația trenurilor de metrou nu a fost afectată.

„Din cauza ploii torențiale de astăzi, manifestată cu intensitate, echipele Metrorex au intervenit cu operativitate, acolo unde situația a impus-o, pentru dirijarea apelor și menținerea funcționalității gurilor de evacuare. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară normal”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Precizăm că a plouat puternic în mai multe zone din Capitală, iar cetățenii au fost avertizați prin Ro Alert de vremea rea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...