Cod portocaliu de furtună în Capitală. Bucureştenii au primit și un mesaj RO-ALERT

Stan Filon 13.06.2022, 16:17
Cod portocaliu de furtună în Capitală. Bucureştenii au primit și un mesaj RO-ALERT

Bucureștenii au primit în urmă cu scurt timp o avertizare de tip RO-ALERT de vreme severă! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, mai multe atenţionări nowcasting, fiind avertizați și locuitorii Capitalei. Pentru municipiul București a fost emis un cod portocaliu de vreme rea, care este valabil până la ora 16:30. Tot avertizare cod portocaliu a fost emisă și pentru județul Ilfov.

Cod portocaliu de furtună în Capitală

Așadar, este cod portocaliu de furtună în București, dar și județul Ilfov. Atenționarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă până la ora 16:30, până când pot avea loc ploi torențiale sau căderi de grindină.

În municipiul Bucureşti se vor înregistra averse care vor acumula 20-25 l/mp, izolat 30-35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni mici și medii. De asemenea, autoritățile au transmis și un mesaj RO-ALERT, prin care locuitorii Capitlei sunt avertizai de fenomenele care vor avea loc și sunt sfătuiți să se adăpostească. Și avertizare pentru județul Ilfov este valabilă tot până la ora 16:30.

ANM a emis un cod portocaliu de furtuna in Capitala
ANM a emis un cod portocaliu de furtuna in Capitala

Va ploua și în județul Constanța

Vor avea loc averse de ploaie și în mai multe zone din țară, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Astfel, vor fi semnalate căderi de precipitații în judeţul Constanta, în Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Cobadin, Lumina, Cogealac, Negru Vodă, Băneasa, Nicolae Bălcescu, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Lipniţa, Crucea, Peştera, Chirnogeni, Independenţa, Oltina, Aliman, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Vodă, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Mereni, Seimeni, Ion Corvin, Comana, Bărăganu, Pantelimon, Târguşor, Fântânele, Tortoman, Cerchezu, Siliştea, Grădina, Vulturu și Dumbrăveni.

Se vor semnala averse ce vor depăşi 25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de mici dimensiuni.

Iată recomandările vnite de la ISU pentru populație:

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii
  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...