Zeci de copii români, blocați pe aeroporturile din Italia și Japonia: cum s-a ajuns la această situație

bogdan 26.06.2019, 16:09
Zeci de copii români, blocați pe aeroporturile din Italia și Japonia: cum s-a ajuns la această situație

Peste 80 de copii români, care au fost duși în tabere de o asociație neguvernamentală, au rămas blocați pe aeroporturi din Milano, Doha și Tokyo. Părinții cer ajutorul autorităților de la București și acuză că au fost păcăliți.

Aproximativ 80 de copii sunt blocați pe aeroporturi din Milano, Doha și Tokyo. Ei plecaseră în tabere organizate în Statele Unite și Japonia, dar au rămas blocați în aeroporturi, după ce s-a constatat că asociația care a organizat excursiile nu le-a cumpărat și bilete de avion.

Părinții cer ajutorul autorităților de la București și susțin că au fost păcăliți. Organizatorii taberelor ar fi cei de la asociația Young Partners For Civil Society Development, potrivit Digi24. Asociația are și o pagină de Facebook unde părinții au încercat să atragă atenția asupra situației în care au ajuns copiii lor.

Între timp, se pare că administratorul paginii a decis să închidă contul.

Copii blocați pe aeroporturi din Italia și Japonia: părinții acuză că au fost păcăliți

Părinții care și-au văzut copiii blocați pe aeroporturile din Milano, Doha și Tokyo au luat cu asalt rețelele de socializare pentru a atrage atenția că au fost păcăliți. Potrivit acestora, copiii au plecat în tabere organizate de Asociația Young Partners For Civil Society Development.

Din mesajele lor reiese că problemele au fost semnalate în care copiii au ajuns la aeroport. Grupul care se întorcea din America, spre exemplu, avea o escală la Milano, iar acolo au fost probleme cu avionul. Au fost nevoiți să-și petreacă noaptea pe aeroportul din Italia și unii dintre ei au ajuns la București după ce și-au cumpărat bilete spre o cursă cu escală în Viena.

Grupul de copii din Japonia a avut, de asemenea, probleme. Unii dintre ei au rămas blocați pe aeroportul din Doha. Până acolo au ajuns, pentru că alți copii ar trebui să decoleze mâine din Tokyo, dar se tem că s-ar putea să întâmpine aceleași probleme.

Părinții susțin că au fost anunțați, pe nepusă masă, de asociația care a organizat taberele că trebuie să le cumpere bilete copiilor. Mulți dintre ei s-au conformat pentru că, altfel, copiii ar fi rămas blocați pe aeroport.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe