Zboruri Aeroitalia din România. Ce prețuri au biletele?

Emanuela Pană 26.05.2023, 14:39
Zboruri Aeroitalia din România. Ce prețuri au biletele?

Aeroitalia, o companie aeriană italiană fondată anul trecut, devine prima companie care va opera zboruri regulate pe Aeroportul Internațional București Băneasa „Aurel Vlaicu“. Prețul biletelor de avion pornesc de la 40 de euro. Află mai multe despre zboruri Aeroitalia din România în rândurile de mai jos.  

Aeroitalia va opera primele zboruri regulate de pe Aeroportul Băneasa 

Aeroitalia este prima companie care va opera zboruri regulate de pe Aeroportul Băneasa, de patru ori pe săptămână, către Roma Fiumicino. Prețurile pornesc de la 39,99 de euro/segment, potrivit anunțului făcut de coordonatorul de vânzări, Adrian Duru. Noua companie aeriană va zbura și de pe aeroportul din Bacău pe aceeaşi rută, de trei ori pe săptămână.  

„Aeroitalia a ales Băneasa ca aeroport la Bucureşti pentru că este aeroportul situat mai aproape de centrul oraşului. Este un aeroport mai mic, în care se pot eficientiza mai bine procesele de check-in, control, de securitate şi îmbarcare.

Compania va economisi timp la fiecare rotaţie pe care o efectuează la Băneasa şi cred că este suficient din punct de vedere economic. În momentul de faţă nu există avantaje, acestea sunt pe drum, dar sunt suficiente ca să ne convingă să operăm astăzi la Băneasa cursele“, a declarat Adrian Duru, într-o conferință de presă.

Zboruri Aeroitalia din România, București  

Evenimentul de lansare a operaţiunilor de zbor Aeroitalia de pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa este programat pe 2 iunie 2023, care pică într-o zi de joi. Tot atunci va avea loc și primul zbor pe ruta Bucureşti Băneasa – Roma Fiumicino. 

Cursele către Roma Fiumicino vor avea loc de patru ori pe săptămână, respectiv luni, miercuri, vineri și duminică, după următorul program: Roma Fiumicino 11:20 – Bucureşti Băneasa 14:30; Bucureşti Băneasa 15:15 – Roma Fiumicino 16:25. 

„Pasagerii pot beneficia de la Roma-Fiumicino de celelalte conexiuni pe care Aeroitalia le operează, ca să ajungă la Palermo, la Comiso, în Sardinia şi la Milano, Bergamo“, explică reprezentantul companiei italiene.

Citește și: Zborul cu avionul va fi din ce în ce dificil: de ce se vor agrava turbulențele în viitor?

Zboruri Aeroitalia din România, Bacău  

Compania Aeroitalia va relua zborurile de pe Aeroportul Bacău spre Roma Fiumicino începând cu 1 iunie, asigurând conectivitate și spre Alghero, Milano (Bergamo), Olbia și Palermo.

Zboruri Aeroitalia din Romania
Zboruri Aeroitalia din Romania

Zborurile vor fi operate în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă după următorul program: Roma Fiumicino 11:15 – Bacău 14:30; Bacău 15:25 – Roma Fiumicino 16:40.  

„De pe aeroportul din Bacău operăm de trei ori pe săptămână – marţea, joia şi vinerea, de la 1 iunie. Comunitatea numeroasă de români din Italia a fost un factor care a determinat deschiderea celor două rute – Bucureşti şi Bacău.

Bacăul chiar rămăsese fără aceste destinaţii de curând, iar în Italia este o comunitate impresionantă de români în general şi de moldoveni în special. Capacitatea aeronavelor noastre este de 189 de locuri, cele şase pe care le operăm astăzi.

Programul acesta este în vigoare până la sfârşitul lunii septembrie. În următoarele săptămâni urmează să încărcăm programul pentru perioada de iarnă“, a mai precizat coordonatorul de vânzări.

Pe termen mediu și lung, compania ar putea lua în calcul să opereze și alte rute: „sperăm ca Bucureştiul să devină la un moment dat chiar o bază pentru Aeroitalia, dar pe termen scurt vom începe cu aceste patru frecvenţe pe Roma Fiumicino şi de anul viitor, din vară, o să vedem“, a explicat Duru.

Aeroitalia, o companie pet-friendly  

După cum aminteam și mai sus, prețul biletelor începe de la 39,99 euro pe segment de călătorie și include zborul și un bagaj mic de mână. Ulterior, pasagerul își poate configura rezervarea după bunul plac, putând adăuga bagaje sau achiziționa pachete care includ deja transportul bagajelor. În plus, compania italiană efectuează frecvent promoții.  

Însă, noutatea constă în faptul că Aeroitalia este o companie aeriană pet-friendly, ceea ce înseamnă că pasagerii își pot lua animalele la bord. Există însă o limită de greutate, și anume de 10 kilograme.  

Aeroitalia transportă și echipamente sportive și biciclete – servicii pe care călătorii le pot achiziționa în timpul procesului de rezervare.  

„Transportăm echipamente sportive şi biciclete. Sunt servicii care se pot achiziţiona în timpul procesului de rezervare. Avem un serviciu de minori neînsoţiţi care poate fi achiziţionat doar prin call-center-ul nostru şi lucrăm foarte mult pe partea de grupuri, de la 10 pasageri în sus să le oferim condiţii speciale de plată, introducerea numelor şi anulare“, afirmă reprezentantul companiei aeriene.

Vezi și: S-a prăbușit intenționat cu avionul pentru vizualizări. Cazul șochează o lume întreagă

Despre Aeroitalia  

Aeroitalia este o companie aeriană italiană fondată în anul 2022 și operează o flotă de Boeing 737-800 către destinaţii europene.  

Datorită legăturilor operate de compania din Italia către și de la Aeroportul Roma Fiumicino, pasagerii vor putea ajunge din Capitală și la Alghero, Bergamo, Comiso, Olbia și Palermo, cu un singur bilet, conexiune garantată, bagajul de cală urmând a fi trimis direct la destinaţia finală, anunţă CNAB, într-un comunicat de presă. 

„Compania a fost născută anul trecut. Proiectul a fost de la început unul foarte ambiţios, prevăzând o creştere rapidă. Am început cu un avion în 2022, astăzi operăm o flotă de 6 avioane de tip Boeing 737-800, cu capacitate de circa 189 de locuri. Am transportat anul trecut 200.000 de pasageri, iar anul acesta estimăm să încheiem cu un milion de pasageri transportaţi.

Operăm 25 de rute, cea mai mare parte dintre ele pe teritoriul italian, de la Roma Fiumicino şi de la Milano – Linate. Cele două pieţe internaţionale pe care le servim sunt Grecia şi România. Din România vom opera de la Bacău şi de la Bucureşti Băneasa către Roma Fiumicino“, spune Adrian Duru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...