Vremea trece de la o extremă la alta. Vin ninsorile, răcire puternică în toată țara

Mihnea Tălău 23.01.2023, 11:16
Vremea trece de la o extremă la alta. Vin ninsorile, răcire puternică în toată țara

Meteorologii anunță că în următoarele zile circulația atmosferică la nivel european se va schimba radical. Iarna își intră în drepturi. Vremea se răcește simțitor în țara noastră și sunt posibile ninsori și temperaturi de până la -10°C.

Răcirea va fi resimțită mai puternic în estul țării

Ultima săptămână din ianuarie, ne amintește că suntem în plină iarna, anotimp care va pune stăpânire pe mare parte din țară. Temperaturile scad de la o zi la alta, iar weekendul aduce la orizont ninsori, posibil abundente dar și un posibil episod de viscol sever.

Câmpul de presiune scăzută din zona centrală a continentului va fi înlocuit de o dorsală anticiclonică, ce va uni Anticiclonul Azorelor cu Anticiclonul Est-European.

Răcirea va fi resimțită mai puternic în estul țării, unde începând de marți maximele se vor încadra între -2 și 5 grade, valori cu până la 18 grade mai coborâte decât cele înregistrate săptămâna trecută.

Vremea o ia razna in 2023. Avertismentul e clar, fenomenul meteo va lovi in plin si tara noastra

Cum va fi vremea pe final de ianuarie

Începem săptămâna cu valori minime pozitive la nivelul întregii țări, de la 1 – 3 grade prin Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Munteniei, al Dobrogei, în timp ce prin sudul Dobrogei, restul Munteniei, Oltenia, Banat vom ajunge și la 5 – 7 grade. La munte vor fi valori ușor negative, spre –2, –3 grade, iar pe creste –5, –6 grade.

De marți temperaturile minime încep să scadă, astfel că vorbim de valori preponderent negativ prin Moldova (-0 spre –2 grade), Transilvania (-1 spre –3 grade), Maramureș (-0 spre –2 grade). În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Crișana se vor atinge 1 – 3 grade, iar Banatul va avea cele mai ridicate valori minime, spre 5 – 6 grade. La munte vorbim deja de valori spre –4, –5 grade, cu –8, –9 grade pe creste.

Miercuri răcirea continuă, minimele din Moldova (centru), Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia, coboară chiar spre –2, –4 grade, iar prin sud-estul Munteniei, prin Dobrogea și prin Banat vor fi 2 – 4 grade.

Joi deja avem parte de minime negative în toată țara (-2 spre –4 grade), doar Banatul și Crișana mai luptă să păstreze măcar un grad peste limita de îngheț. La munte se instalează getul, cu valori care pe creste coboară spre –12 grade, informează prognozemeteo.ro.

Vineri continuă să se răcească în nordul și centrul Moldovei, prin Transilvania, Maramureș, nordul Munteniei (-5, –7 grade) iar în restul țării vor fi minime între –1 și –3 grade, La munte coborâm chiar și spre –16 grade pe creste.

Zilele de weekend vin cu temperaturi foarte scăzute la nivelul întregii țări (-3 spre –6 grade).

La Bucureşti, vremea se răceşte simţitor. După cele 12 grade de ieri, maximă se opreşte la 4 grade. Vântul rămâne destul de insistent şi este posbil să burniţeze. Noaptea temperatura coboară până la – 1 grad.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...