Un ciclon polar lovește Europa. Meteorologii au emis avertizări cod roșu de ger, temperaturile scad brusc și în România

Badea Violeta 05.01.2023, 16:11
Un ciclon polar lovește Europa. Meteorologii au emis avertizări cod roșu de ger, temperaturile scad brusc și în România

Avertizare ANM de ultimă oră! Un ciclon polar va traversa Europa, schimbând vremea în mod radical. Valorilor termice vor scădea brusc, iar iarna se va așterne în cea mai mare parte a continentului. Vântul va sufla cu putere, iar la altitudini de peste 1.700 de metri sunt așteptate ninsori. Iată ce au transmis meteorologii!

Ciclon polar în Europa. Meteorologii au făcut anunțul

Un ciclon polar vine peste Europa și aduce vreme severă. Potrivit meteorologilor, avertismentul este valabilă pentru mai multe țări. Un specialist de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a explicat la ce ar trebui să se aștepte europenii în următoarele zile.

„Vorbim de o formațiune depresionară extinsă în parte de nord, nord-vest, și cu deplasare către estul Europei, care a înglobat o masă de aer rece, ce a determinat scăderi ale valorilor termice chiar și în țara noastră.”, a precizat meteorologul ANM, Alina Șerban, la Antena 3 CNN.

Specialiștii au emis un cod roșu de ger în Germania. În schimb, ţări precum Danemarca, Letonia, Polonia, Slovacia se vor confrunta cu un cod portocaliu de ger. În România a fost emis un cod galben de vânt și viscol.

Citește și Vremea se schimbă radical în România. Sunt așteptate ninsori și strat de zăpadă generos, prognoza meteo pentru următoarele săptămâni!

Un ciclon polar va traversa Europa
Un ciclon polar va traversa Europa

Cum va fi vremea în România

Meteorologul ANM, Alina Șerban, a spus și cum va fi vremea în țara noastră. Potrivit expertei, valorile termice vor fi mai scăzute atât astăzi, cât și în zilele următoare.

Pe parcursul zilei de ieri, s-a răcit partea de sud-est a teritoriului României, semnificativ chiar, față de intervalul anterior în care am avut temperaturi de primăvară, chiar de început de vară. Astăzi și în zilele următoare vorbim de temperaturi mai modeste.”, a precizat Alina Șerban.

Ce fenomene meteo sunt aşteptate în România

Potrivit expertului meteo, vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor țării noastre. Pe parcursul zilei de astăzi, și prima parte a zilei de mâine, în sudul și estul României. Intensificări de 45-55 km/h, iar izolat chiar 60-70 km/h.

„Viteze mai mari ale vântului vor fi în zonele de munte, peste 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri vorbim de rafale de 100-110 km/h, asociate și cu ninsoare, astfel încât va determina viscol și vizibilitate redusă în zona respectivă.”, a spus Alina Șerban.

De asemenea, precipitațiile nu vor lipsi din peisaj. Acestea vor cădea în toată jumătatea de nord a României, însă vor fi pe arii restrânse, nu foarte însemnate cantitativ, și în general sub formă de ploaie.

„Această masă de aer rece se va resimți în zona țării noastre, în zilele următoare, în mod deosebit în jumătatea estică.”, a mai adăugat meteorologul.

Citește și Bogdan Antonescu, despre fenomene meteo extreme în România. Țara noastră poate fi afectată de tornade puternice în viitorul apropiat!

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...