Vremea se schimbă radical! Când ar putea să revină ninsorile în țară. Anunțul meteorologilor pentru ultima parte a lunii martie

Capriciile vremii vor fi resimțite și în ultima parte a lunii martie, din 2020. Meteorologii anunță că în perioada imediat următoare vor exista mai multe modificări ale condițiilor termice. De aceea, ar putea să revină chiar ninsorile, pentru anumite zone din țară, alături de un val de frig.

Vremea se schimbă radical: când ar putea să revină ninsorile în țară

Specialiștii ANM anunță că vremea urmează să sufere, iarăși, alte modificări. Vor exista valuri de răcire treptată, chit că în ultimele zile au existat temperaturi peste limita normală, prevăzute în această perioadă. Vremea va fi una frumoasă și caldă joi, dar peste câteva zile urmează să se modifice aceste variabile. În toată țara se va răci treptat, încă de sâmbătă și vor exista temperaturi sub zero grade Celsius.

Vremea se schimbă radical! Când ar putea să revină ninsorile în țară. Anunțul meteorologilor pentru ultima parte a lunii martie

Ninsorile ar putea să revină în câteva regiuni ale țării, în următoarele zile

Anunțul meteorologilor pentru ultima parte a lunii martie

Vremea se va menține caldă inclusiv pe data de 21 martie, dar spre seară vor exista, în mod predominant, înnorări în foarte multe regiuni ale țării. Pe parcursul zilei, vremea va fi una deosebit de caldă pentru această perioadă din an, iar vântul va sufla slab și moderat. Înnorările se vor accentua încă de după-amiază în nordul Moldovei și sudul Munteniei. De asemenea, temperaturile maxime pentru aceste regiuni vor fi cuprinse între 10-11 grade, dar și 23 de grade, pentru Muntenia.

Spre seară, sâmbătă, înnorările vor persista și în jumătatea de nord a țării. Precipitațiile se vor extinde ca arie și vor deveni cu mult mai semnificative, din punct de vedere cantitativ. Ploaia se poate transformat în lapoviță și ninsoare în Maramureş, local în Transilvania, în Moldova, dar şi în nordul Crişanei. În zona montană, în special în cea a Carpaților Orientali va ninge, iar stratul de zăpadă se va depune în mod temporar. În sudul țării urmează să plouă slab din punct de vedere cantitativ, precipitațiile fiind anunțate până la finalul lunii martie.

Pe 22 martie, vremea se va menține în general închisă, cu valori termice scăzute. Atât în nordul, vestul, cât și centrul teritoriului se vor resimți valorile foarte scăzute, fiind situate sub cele specifice datei calendaristice. Mai mult, în nordul, și nord-estul, dar și în centru, se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Pe parcursul nopților vor exista condiții predominant de ninsoare, potrivit Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI